Studiu – şansele unei femei sănătoase de a rămâne gravidă sunt de 25% – gândul
Wed, Mar 26th, 2014

Studiu – şansele unei femei sănătoase de a rămâne gravidă sunt de 25%

gravida

O femeie din zece îşi cheamă soţul de la serviciu când este la ovulaţie, relevă un studiu recent

Aproximativ un cuplu din şase are probleme în ceea ce priveşte conceperea urmaşilor, arată statisticile. “În perioada fertilă, şansele ca o femeie să rămână însărcinată sunt de 25 la sută”, spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.

Un studiu recent realizat de o firmă de planning familial arată că majoritatea cuplurilor trebuie să facă sex de 104 ori pentru a concepe un copil, potrivit “Daily Mail”.

Cercetarea mai arată că unei femei îi ia în medie şase luni până să rămână însărcinată, perioadă în care întreţine raporturi intime cu partenerul de patru ori pe săptămână. De asemenea, o femeie din zece a recurs chiar la gestul de a-şi chema soţul de la muncă atunci când era la ovulaţie.

Aproape un sfert dintre partici-pantele la studiu au declarat că sexul numai pentru a rămâne însărcinate le-a deteriorat relaţia de cuplu, în timp ce una din 20 de femei şi-a făcut săptămânal un test de sarcină pentru a vedea dacă a rămas sau nu însărcinată. “Din dorinţa de a avea un copil, unele dintre subiecte întreţineau relaţii amoroase cu partenerul ori de câte ori aveau ocazia. Deşi rezultatele arată că astăzi cuplurile trebuie să depună mai mult efort pentru a avea un copil, două treimi dintre subiecte au declarat că au rămas însărcinate chiar mai repede decât se aşteptau”, spune dr. Mike Smith, coordonatorul cercetării.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 3.000 de femei, care au răspuns unui set de întrebări despre măsurile pe care le iau pentru a rămâne însărcinate.

Stresul şi fumatul scad şansele de a concepe un copil

Cauzele infertilităţii pot fi foarte variate, având la bază afecţiuni independente sau asociate, aparţinând unuia sau ambilor parteneri. În plus, stresul, fumatul alimentaţia bogată în kilocalorii, obezitatea sunt factori care duc la scăderea fertilităţii. Astfel, studiile au demonstrat că femeile care au fumat înainte de vârsta de 16 ani mai mult de 10 ţigări pe zi prezintă risc de infertilitate datorată trompelor uterine. Acest viciu afectează şi bărbaţii influenţând numărul sperma-tozoizilor şi capacitatea acestora de fertilizare.

Stresul face parte din cotidian, iar specialiştii susţin că femeile aflate în perioada fertilă prezintă un risc cu 65 la sută mai mare de a deveni depresive, lucru ce duce la menstruaţii şi ovulaţii neregulate. Mai mult, stresul poate afecta şi numărul, şi mobilitatea spermatozoizilor la bărbaţi.

Obiceiurile alimentare extreme, cum este dieta strict vegetariană, s-au dovedit că reduc capacitatea de fertilizare. În plus, obezitatea şi lipsa exerciţiilor duc la scăderea şanselor de a avea copii.

Pentru a combate aceste probleme care afectează fertilitatea, specialiştii în nutriţie recomandă peştele gras, precum somonul, sardinele şi heringul, care ajută la restabilirea echilibrului la nivel hormonal, mai ales în ceea ce priveşte hormonii reproductivi. Mai mult, carnea de peşte măreşte fluxul de sânge la nivelul organelor reproductive şi diminuează stresul, despre care se ştie că este prima piedică în a concepe un copil.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved