Studiul care confirmă faptul că stângacii sunt mai inteligenți decât dreptacii – gândul
Mon, Nov 13th, 2017

Studiul care confirmă faptul că stângacii sunt mai inteligenți decât dreptacii

Despre stângaci s-au spus multe de-a lungul timpului. Unele studii au arătat că persoanele stângace sunt predispuse la o moarte prematură, în timp ce altele au susținut că cei care scriu cu mâna stângă sunt predispuși la comportament delincvent și alcoolism.

Însă ultima descoperire pare că dă peste cap toate teoriile de până acum. Potrivit studiului IFL, stângacii sunt mai inteligenți și au șanse mai mari să ajungă genii. S-a demonstrat că există o legătură strânsă între mâna cu care scriem și capacitatea de a rezolva exerciții de matematică.

„Stângacii prezintă o emisferă dreaptă a creierului mai dezvoltată, care este specializată pentru procese precum raționamentul spațial și abilitatea de a roti reprezentările mentale ale diverselor obiecte”, se arată în studiul citat.

Și pachetul de celule nervoase care leagă cele două emisfere cerebrale pare să fie mai mare la stângaci. Asta înseamnă că au o procesare superioară a informațiilor.

Experimentul a fost efectuat pe 2.300 de elevi de gimnaziu și liceu. Aceștia au fost supuși unor experimente variate, în ceea ce privește tipul și dificultatea sarcinilor matematice. Elevii au completat un chestionar în care au precizat cu ce mână preferă să scrie, să deseneze, să arunce, să perie dinții.

Rezultatele au arătat că stângacii au depășit restul eșantionului atunci au avut de rezolvat o problemă matematică, cum ar fi asocierea funcțiilor matematice cu un anumit set de date.

În schimb, atunci când li s-au dat calcule simple, nu a existat nici o diferență între stângaci și dreptaci. În plus, s-a descoperit că dreptacii nu putut să execute toate experimentele.

Sursa: noizz.ro 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved