Tânăra fără braţe devenită o inspiraţie pentru cei cu dizabilităţi: pilotează avioane, şofează şi cântă la pian – gândul
Mon, Feb 25th, 2013

Tânăra fără braţe devenită o inspiraţie pentru cei cu dizabilităţi: pilotează avioane, şofează şi cântă la pian

La cei 30 de ani, Jessica poate conduce o maşină, pilotează un avion şi cântă la pian, totul cu ajutorul picioarelor.

Jessica Cox s-a născut fără braţe, dar asta nu a împiedicat-o să îşi trăiască viaţa aşa cum doreşte. În realitate, ea chiar a experimentat şi a realizat mai multe decât reuşesc alţii într-o viaţă, scrie BBC.

La cei 30 de ani, Jessica poate conduce o maşină, pilotează un avion şi cântă la pian, totul cu ajutorul picioarelor. În 2012, tânăra care are şi două centuri negre în arte marţiale, s-a căsătorit cu Patrick, fostul ei instructor de Taekwondo.

„Dacă te naşti fără braţe ai nevoie de multă creativitate. Îi vedeam pe copiii din jurul meu stând agăţaţi precum maimuţele sau căţărându-se, iar pentru mine era foarte frustrant pentru că nu puteam face ca ei. Nu mă puteam agăţa de bare ca ceilalţi copii. În timp am început să visez că voi putea zbura deasupra terenului de joacă, că voi fi o Superfemeie“, spune tânăra din Arizona.

Când a crescut, şi-a dat seama că trebuie să se adapteze şi să facă tot ceea ce făceau şi ceilalţi oameni.

„Nu era vorba despre faptul că trebuia să fac faţă nevoilor mele sau situaţiei mele speciale, era vorba ca eu să mă adaptez, să fiu creativă, să identific moduri în care să-mi pot folosi picioarele sau să găsesc alte metode pentru a deveni independentă“.

Cox consideră că viaţa este determinată în proporţie de zece la sută de ceea ce ţi se întâmplă şi 90 la sută de modul în care faci faţă întâmplărilor de care te loveşti. Astfel, ea a dezvoltat o mare pasiune pentru psihologie, pentru că îşi poate explica mai bine modul în care gândim.

Dorinţa de a zbura, pe care o avea încă din copilărie, a ambiţionat-o să urmeze un curs de pilotaj timp de trei ani.

„A trebuit să găsesc un avion special, care are cu două comenzi mai puţin decât un avion obişnuit. Este cea mai înălţătoare şi încredibilă senzaţie pe care am trăit-o“, povesteşte Jessica. Ea se simte cu adevărat liberă atunci când zboară cu avionul.

Însă este încântată şi de faptul că niciodată nu ştie ce îi pregăteşte viaţa şi unde se va afla în următoarele luni. Tânăra călătoreşte în jurul lumii în calitate de vorbitor motivaţional, demonstrându-le altora, prin puterea propriului exemplu, ceea ce poţi realiza dacă îţi doreşti cu adevărat.

„Voi merge în diferite zone din Etiopia, voi vizita familiile care au copii cu dizabilităţi şi îi voi ajuta să îşi depăşească problemele şi să câştige încrederea pe care eu am dezvoltat-o de-a lungul anilor“.

Aspectul de care Cox este cea mai mândră este faptul că a reuşit să se maturizeze, astfel că, dintr-un copil furios şi supărat că este diferit a ajuns o persoană care se bucură din plin de modul în care s-a născut.

„Folosesc acest aspect ca o oportunitate de a oferi inspiraţie şi speranţă altor oameni“, conchide ea.

sursa: adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved