Tancul rusesc Armata vrea sa devina “spaima lumii” – gândul
Wed, Jul 10th, 2013

Tancul rusesc Armata vrea sa devina “spaima lumii”

 

Cel mai nou tanc al rusilor, Armata, va fi prezentat in regim inchis conducerii politicii superioare a tarii la expozitia de armament Russian Arms Expo, care se va desfasura in septembrie, la Nijni Tagil, a anuntat vicepremierul Dmitri Rogozin.

“Noul tanc va fi prezentat in cateva variante”, a adaugat Rogozin. Despre Armata nu se cunosc prea multe detalii. Se stie insa ca noul tanc va fi echipat cu sisteme de artilerie si dispozitive de aparare aeriena.

Surse din Ministerul apararii al Rusiei sustin, totodata, ca Armata va fi cel mai bun tanc din lume si va constitui baza unitatilor de lupta ale trupelor terestre. Conform publicatiilor de specialitate, Armata este varianta modificata si imbunatatita a masinii Obiect-95, dar este mai ieftina si mai simplu de manevrat. De asemenea, la unele dintre modele noului tanc vor fi folosite idei de constructii preluate din alte proiecte de succes, inclusiv Ciornyi Oriol.

Armata urmeaza sa intre in productie de serie peste doi ani, precizeaza agentia ITAR-TASS. Russia Arms Expo este o expozitie internationala de armament, tehnica militara si munitii. Prima editie s-a desfasurat in 1999.

sursa: incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved