Ţigările electronice nu sunt sigure. Vor fi vândute pe bază de licenţă ca medicament – gândul
 
Sat, Jun 15th, 2013

Ţigările electronice nu sunt sigure. Vor fi vândute pe bază de licenţă ca medicament

Momentan, nici ţigările electronice nu sunt sigure, spun experţii în sănătate. Guvernele statelor dezvoltate vor însă ca ,pe viitor, doar ţigările electronice cu licenţă să poată fi comercializate.

Lupta guvernelor pentru a reduce consumul de ţigarete a ajuns la un alt nivel. Agenţia care reglementează piaţa medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) vrea să impună reguli stricte şi producătorilor de ţigări electronice. Aceştia vor trebui să obţină licenţă pentru ţigările electronice pe care le vor introduce pe piaţă, după ce vor trece mai multe teste drastice. Ţigările cu licenţă vor fi considerate însă medicamente, astfel că vor fi prescrise de medici, anunţă MHRA citată de The Guardian.

Potrivit unor estimări, în momentul de faţă peste 1,3 milioane de britanici folosesc deja ţigări electrice cu baterie, produse considerate de unii experţi mult mai puţin dăunătoare pentru sănătate, având în vedere faptul că se inhalează doar nicotină. Există însă şi voci care au ridicat problema siguranţei oferite de ţigările electronice. Aceştia susţin că fumătorii nu pot fi siguri de calitatea nicotinei din ţigările electronice, ipoteză susţinută şi de MHRA care, în urma unor teste, a constat diferenţe între ce se scrie pe etichetă şi ce există în realitate în produs.

Mai mult, cercetările au demonstrat că există diferenţe de la o ţigară la alta şi din punct de vedere al cantităţilor de nicotină, ceea ce ridică semne de întrebare asupra beneficiilor acestor produse pentru cei care vor să renunţe la fumat reducând treptat cantitatea de nicotină inhalată.”Cercetările noastre au arătat faptul că ţigările electronice existente în momentul de faţă pe piaţă sau celelalte produse care conţin nicotină nu sunt suficient de bune pentru a satisface prioritatea numărul unu a Guvernului-sănătatea publică”, a declaratJeremy Mean, risk manager în cadrul MHRA.

Intenţia Agenţiei de a permite intrarea pe piaţă doar a produselor cu licenţă este astfel o metodă de standardizare a producţiei, astfel încât fumătorii să poată avea acces la produse sigure. Pentru o vreme însă, ţigările electronice aflate deja pe piaţă, dar care nu au licenţă, nu vor fi retrase. Pe termen lung însă, consumatorii vor putea achiziţiona doar ţigări cu licenţă. “Unele produse care conţin nicotină au deja licenţă iar decizia guvernului de a continua licenţierea pentru toate aceste produse a fost luată pentru a oferi consumatorilor produse de calitate care îi va ajuta pe fumători să renunţe la acest obicei”, mai spun cei de la MHRA.

sursa: www.economica.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved