Top 5: Cele mai grave greşeli în îngrijirea pielii – gândul
Mon, Feb 24th, 2014

Top 5: Cele mai grave greşeli în îngrijirea pielii

frumusete1

Mersul la culcare fără o demachiere corectă a pielii, sau începerea antrenamentului sportiv cu un strat de fond de ten pe faţă sunt incluse în topul celor mai grave greşeli pe care femeile le fac atunci când vine vorba de îngrijirea tenului.

Nu îţi speli faţa înainte de culcare

Când eşti obosită, aceasta este cea mai uşoară greşeală pe care poţi să o faci. Însă, dacă te culci cu tenul plin de maghiaj şi produse de îngrijire, pielea nu mai poate trece cu bine prin acel proces de înnoire care se întâmplă în timpul somnului. Păstrează pe noptieră nişte şerveţele demachiante, astfel încât să poţi curăţa faţa chiar şi când eşti aproape adormită.

Nu îţi speli faţa dimineaţa

Chiar dacă îţi cureţi faţa seara, înainte de culcare, trebuie să repeţi procesul dimineaţa. În timpul somnului, ies la suprafaţa pielii toxine şi produşi metabolici pe care trebuie să-i înlături prin demachire şi spălare.

Foloseşti un săpun deodorant pentru faţă

Săpunul deodorant utilizat pentru curăţarea feţei poate distruge delicata barieră de lipide. Rezultatul – uscare sau iritaţii. Sau ambele.

Spălarea în exces a tenului

Poate că ţi se pare că faci un bun peeling, dar utilizarea în exces a unui săpun dur sau prea abraziv poate provoca înroşirea pielii sau uscarea acesteia.

Utilizarea unui lapte demachiant nepotrivit

Dacă ai ten predispus spre acnee, gras, un lapte demachiant pentru pielea uscată nu va elimina excesul de sebum. Un demachiant uleios poate lăsa pe pielea uscată o senzaţie de uscăciune în exces.

Nu te demachiezi înainte de a face sport

Transpiraţia, sub machiaj, poate provoca iritaţii şi te poate face să arăţi ca un clovn. De aceea, rezervă-ţi câteva minute pentru a elimina machiajul înainte de a face sport. Iar după, schimbă-ţi echipamentul cât se poate de repede, astfel încât bacteriile să nu se înmulţească şi să-ţi distrugă pielea.

sursa: www.one.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved