Tot mai multe femei au probleme de fertilitate după 35 de ani – gândul
Sun, Sep 8th, 2013

Tot mai multe femei au probleme de fertilitate după 35 de ani

Femeile care încearcă să conceapă un copil după 35 de ani întâmpină de şase ori mai multe riscuri de complicaţii decât la 25 de ani.

Un studiu major realizat de Colegiul Regal de Obstetrica şi Ginecologie, avertizează asupra unor complicaţii grave, atât pentru mamă, cât şi pentru copil, spunând că până la vârsta de 40 de ani o femeie va suferi mult mai probabil de un avort spontan decât să aibă parte de o naştere normală şi sănătoasă.

Femeile însărcinate cu vârste între 30 şi 40 de ani sunt mult mai susceptibile să sufere complicaţii, cum ar fi pre-eclampsie, sarcină ectopică, avort spontan sau naşterea unui copil mort şi pot avea, de asemenea, mult mai probabil nevoie de cezariană.

Bebeluşii acestor femei sunt, la rândul lor, mai susceptibili să fie născuţi prematur, mai mici sau să sufere de sindromul Down şi alte tulburări genetice.

sursa: www.sexgen.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved