Transformarea ireală a unei femei: Avea 142 de kilograme când a început să slăbească – gândul
 
Fri, Jul 20th, 2018

Transformarea ireală a unei femei: Avea 142 de kilograme când a început să slăbească

Când şi-a pus în cap să slăbească, Laura s-a înhămat la o misiune imposibilă. Şi totuşi, nimic n-a făcut-o să dea înapoi. A muncit din greu până când a devenit alt om.

La 22 de ani, Laura Micetih era poreclită “Uriaşa de oţel”. Şi nu degeaba: ajunsese la 142 de kilograme şi era o victimă cvasi-sigură a obezităţii morbide. Suferea de mai multe afecţiuni, printre care hipertiroidă, tensiune sanguină şi avea prediabet. Corpul ei urma să intre în colaps când ea a realizat că dacă nu luptă cu toate puterile, atunci destinul nefast care îi părea scris nu mai putea fi evitat.

Decizia de a lupta avea s-o ţină în viaţă. Fără o schimbare radicală a dietei şi a stilului de viaţă, existenţa ei ar fi fost un chin şi nici acesta n-ar fi durat mult. “Am stabilit că am nevoie de o provocare. După ce am încercat să-mi salvez sănătatea şi am eşuat de mai multe ori, greutatea mea a devenit o problemă îngrijorătoare şi ajunsesem să iau în considerare operaţia”, povesteşte tânăra pe blogul său, The Iron Giantess Life.

Profesoara la University School of Jackson a început să meargă la sală, unde a fost atrasă repede de greutăţi.

Atât de mult i-a plăcut să ridice greutăţi, încât la un moment dat a devenit clar că nu mai are nevoie de operaţie ca să scape de kilogramele în plus. “După ce m-am gândit bine cine vreau să fiu, am decis să fac o schimbare. Am fost atrasă de greutăţi şi aşa s-a schimbat jocul pentru mine. Am început să mă antrenez aproape zilnic, lucrând ore în şir la sală şi studiind totul despre sănătate, fitness şi nutriţie”, îşi aminteşte ea. “Ceea ce a început din cauza operaţiei s-a transformat repede într-o pasiune intensă pentru sănătate, fitness şi nutriţie, Am început să merg la sală, să ridic greutăţi şi să am o dietă curată, adaptată pentru nevoile corpului meu. Mi-a luat doar câteva săptămâni să înţeleg că n-aveam nevoie să ajung la cuţit. Trebuia să fiu sub bar”, continuă tânăra.

“În primul an, am dat jos peste 45 de kilograme fără operaţie şi mi-am schimbat semnificativ obiceiurile nesănătoase. Acum nu mai am probleme de sănătate şi viaţa mea s-a schimbat în bine doar realizând că ceea ce dorim şi ceea ce facem se află sub controlul nostru”, explică Laura.

Sună prea uşor, nu? Ei, nu-i chiar aşa: deşi probabil există milioane de tehnici de slăbit, de la dietele fără grăsimi la schemele bazate pe pastile sau plante, povestea Laurei demonstrează că uneori este nevoie doar de disciplină, muncă grea şi un pic de bun simţ pentru a obţine rezultate uimitoare: “Tot ce am făcut a fost să-mi ajustez dieta. Mănânc multe alimente sănătoase şi am scos tot zahărul procesat. Am renunţat să mai mănânc în oraş. Nu mai iau gustări. Nu mai cumpăr junk şi produse de la măcelărie.

Nu mai beau cu prietenii. Asta a fost”, arată tânăra.

Aceste măsuri, combinate cu noua ei rutină de a ridica greutăţi la sală, au ajutat-o pe Laura să scape repede de surplusul de greutate fără să rămână cu excesul de piele inestetic. Pasiunea sa pentru greutăţi nu doar a făcut-o să slăbească, ci i-a tonifiat corpul pe măsură ce scăpa de kilograme.

Rezultatele sale sunt fabuloase. În 2014, Laura cântărea 142 de kilograme. În mai 2017 a ajuns la cea mai mică greutate, 80 de kilograme. În prezent are 88,5 de kilograme, dar totul e sub control. Tânăra a devenit un exemplu de voinţă pentru cei peste 330.000 de admiratori de pe Instagram, pe care îi încurajează cu fraze motivaţionale. Preferatele ei: “Dacă simţi că ai obosit, odihneşte-te, dar nu ceda”, “Nu eşti prea bătrân. Nu există prea târziu”, “E greu. Dar merită” şi “Eşti cine alegi să fii”. Când vezi ce a reuşit Laura Micetih, n-ai cum s-o contrazici.

sursa www.eva.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved