Tratamente pe care specialistii in estetica te sfatuiesc sa nu le faci acasa – gândul
Tue, Oct 31st, 2017

Tratamente pe care specialistii in estetica te sfatuiesc sa nu le faci acasa

Din dorinta de a avea o piele perfecta, catifelata si stralucitoare, uneori tindem sa exageram cu anumite produse de ingrijire. Orice tratament de la salon sau din cabinetul dermatologului trebuie urmat acasa tinand cont de o rutina riguroasa si bine pusa la punct, altfel specialistii in estetica avertizeaza ca tenul va avea de suferit.

Exista o multime de produse pe care specialistii in estetica le evita. Unele sunt ineficiente, iar altele pot produce o multime de probleme la nivelul pielii.

„In general, persoanele cu care lucrez imi povestesc despre zecile de produse de beauty pe care le-au incercat de-a lungul timpului pentru a se bucura de o piele frumoasa“, spune Claudia Avram, specialistul in beauty de la centrul Perfect Face. Si adauga: „Incercarea multor produse poate avea consecinte neplacute pe termen lung asupra tenului, deoarece il irita. O analiza amanuntita a pielii de catre estetician este esentiala pentru a determina tipul tenului, cu ce problema se confrunta, ce produse i se potrivesc cel mai bine si mai ales pentru dezvoltarea unui plan de ingrijire personalizat si de lunga durata“.

Peelingurile chimice realizate acasa

Specialistul nu recomanda niciodata utilizarea peelingurilor chimice acasa. Uneori, acestea se cumpara direct de pe internet si sunt mult prea puternice pentru a fi folosite fara indrumarea si atenta supraveghere a medicului dermatolog sau a esteticianului. „Am intalnit o multime de cliente cu probleme de la peelingurile chimice realizate acasa. Unele s-au plans de roseata, pigmentarea pielii, iritatii grave si chiar reactii alergice grave care au persistat ani intregi“, spune Claudia Avram.

Lufa sau buretele vegetal

Folosirea lufei pe fata nu este recomandata deoarece este foarte abraziva si poate irita pielea. „In cazul in care persoana in cauza sufera si de acnee, acesti bureti nu vor face altceva decat sa inrautateasca situatia”, explica specialistul.

Specialistii in estetica si dermatologii stiu sa foloseasca corect aparatele pe baza de ace

Exista un risc ridicat de contactare a diferitelor infectii din cauza acestor dispozitive daca sunt folosite acasa. In salon, esteticianul care este instruit in utilizarea unor astfel de aparate, personalizeaza procedura in functie de tipul de piele.

Stoarcerea cosurilor

„Intotdeauna recomand femeilor care vin la salon sa nu incerce sa isi stoarca singure cosurile. Din cauza mainilor care poate nu sunt suficient curatate, a mediului si a tehnicii incorecte de presare, pot provoca inflamarea acestora si lezarea tesutului, precum si pigmentari ulterioare provocate de traumatizarea pielii. Astfel, in loc sa rezolve o problema o agraveaza”, avertizeaza Claudia Avram.

sursa: www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved