Ultima modă în occident: zeci de tinere virgine au rămas gravide şi au făcut copii – gândul
Sat, Jun 3rd, 2017

Ultima modă în occident: zeci de tinere virgine au rămas gravide şi au făcut copii

Zeci de tinere britanice au rămas gravide şi au născut deşi erau virgine, după ce au urmat proceduri de fertilizare in vitro.

Unele dintre ele fac aceste tratamente, ce costă până la 5.000 de lire, pentru a evita contactul cu un bărbat, iar altele aleg această cale pentru a se „păstra” pentru o „relaţie specială”.

Cel puţin 25 de femei au născut în ultimii cinci ani deşi erau virgine, iar la acest moment există patru clinici în Marea Britanie care oferă aceste proceduri pentru femei heterosexuale virgine, relatează Daily Mail.

Acest lucru creează reacţii dintre cele mai diverse în societatea britanică. Cei care susţin familia tradiţională spun că aceste proceduri transformă bebeluşii în nişte „ursuleţi de pluş” care pot fi pur şi simplu cumpăraţi de pe raftul unui magazin. Grupările religioase spun că noua modă subestimează importanţa naşterii unui copil într-o căsătorie stabilă, iar un psihoterapeut a avertizat că dezvoltarea unui copil poate fi afectată de o mamă care nu a avut niciodată o relaţie.

Directorul uneia dintre aceste clinici spune că numărul femeilor singure care apelează la aceste proceduri s-a dublat în ultimii zece ani, iar acestea reprezintă acum 10% din paciente. Multe dintre ele sunt foarte tinere, sunt studente sau au locuri de muncă obişnuite şi de obicei locuiesc cu părinţii.

”Când le întreb de ce vin să facă acest tratament, foarte des răspunsul e că se simt gata să aibă un copil şi nu vor să aştepte partenerul potrivit”, explică Maha Ragunath, director medical al unei clinici de acest gen din Nottingham.

Un mic procent dintre ele nu a avut niciodată o relaţie şi nu a făcut niciodată sex. Sunt extrem de fericite să fie pe cont propriu şi nu le pasă de implicaţiile pe care acest lucru le-ar putea avea asupra copilului, sau despre cum acest lucru ar putea afecta o eventuală nouă relaţie”, mai spune aceasta. Ea spune că a fertilizat trei femei virgine în ultimii trei ani, care au devenit mame în urma procedurii: o asistentă medicală, o tânără care locuia cu părinţii şi o femeie care a avut nevoie de mai multe runde de fertilizare.

Femeile virgine sunt obligate de lege să plătească pentru tratamentul de fertilizare. Asta pentru că, potrivit legislaţiei britanice, o femeie trebuie să încerce să facă copii timp de doi ani prin metode naturale înainte să poată beneficia de tratamentul subvenţionat.

Dezvoltarea acestor practici supără societatea civilă

Josephine Quintavalle, reprezentantă a unui grup de reproducere etică se întreabă: ”Ce reprezintă copilul pentru aceste femei? Un ursuleţ de pluş pe care îl cumpără de pe raft?” „Mesajul de la natură este că un copil e creat de un bărbat şi de o femeie, şi sunt tristă că vrem să schimbăm asta. Odată ce am pornit pe acest drum, unde ne oprim?”, se întreabă aceasta. Există însă şi voci care sunt de altă părere. „Aceste femei au dreptul să aleagă dacă acesta e drumul pe care vor să meargă, dar clinicile au responsabilitatea să evalueze de ce vor să facă asta”, spune Laura Witjens, şefă a Agenţiei Naţionale pentru Donare de Gameţi.

Ea remarcă faptul că societatea tinde să se „sperie” când aude de femei singure care fac copii, dar spune că, în general, aceste femei sunt mai bine pregătite financiar, social şi moral pentru creşterea unui copil decât o femeie părăsită în urma unei relaţii eşuate. Gedis Grudzinskas, specialist în probleme de infertilitate, spune că este esenţial ca doctorii să „evalueze circumstanţele în care un copil va fi născut”, înainte să accepte să ajute o femeie singură, virgină, să rămână însărcinată. ”Doar pentru că banii vorbesc nu înseamnă că este bine să facem asta”, adaugă el.

Tratamentul de fertilizare presupune ca ovulele femeii să fie fertilizate cu spermă de la un donator. Potrivit legii britanice, copiii născuţi în urma acestei proceduri au dreptul să îşi caute tatăl biologic odată ce împlinesc 18 ani.

sursa: adev.ro, foto: themominmemd.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved