Un bărbat a cerut să mai rămână în spital, deși s-a vindecat de COVID-19. Care a fost motivul – gândul
Wed, Jul 8th, 2020

Un bărbat a cerut să mai rămână în spital, deși s-a vindecat de COVID-19. Care a fost motivul

În urma deciziei CCR, mai multe persoane au cerut externatrea pe proprie răspundere din spitalele din țară. Nu este și cazul unui bărbat din Iași care a vrut să mai rămână în spital, deși s-a vindecat de COVID-19.

Viorel Căuneac, în vârstă de 54 de ani, și-a prelungit internarea la cerere, deoarece a rămas cu mari probleme respiratorii şi consideră că se poate recupera doar sub supraveghere medicală, scrie Digi24.

El a avut două teste negative, dar are încă fenomene respiratorii medii și are ședințe cu kinetoterapeutul din spital, care îi explică cum să se descurce și să respire acasă. El mai stă de vorbă și cu personalul medical și cu psihologii din spital și cred că vrea să mai stea pentru că se simte în siguranță. A avut o formă medie a bolii, cu unele disfuncții respiratorii în urma cărora a avut nevoie, din când în când, și de oxigen, dar fără a fi intubat”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul spitalului, pentru Libertatea.

Declarația bărbatului care a cerut să rămână în spital

Se tratează destul de greu, destul de greu se tratează. Poate să ajungă până la deces. Eu am fost aproape de acest lucru

Când m-am internat, am făcut formă uşoară. Nu credeam, nu credeam. Erau mulţi bolnavi care erau asimptomatici, mulţi plecau, veneau. Am zis că nu e aşa de grav, dar nu se compară o persoană cu alta. Mulţi s-au externat, că stau aici deja de 39 de zile.

Am preferat să rămân să mă tratez (în spital – n.r.), să plec cât de cât în stare normală, ca să nu am probleme”, a explicat Viorel Căuneac pentru Digi24.

Bărbatul a fost internat la sfârșitul lunii mai la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

După trei săptămâni în care a avut o formă medie a bolii, cu unele simptome mai severe, acesta a avut două teste negative la 24 de ore și se încadra metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății pentru externare.

„Eu am rămas cam singur aici. Am rămas cam singur şi n-au făcut niciunul forma pe care am făcut-o eu, forma asta gravă şi să nu poţi să respiri. Am văzut mulţi cu aparate de respirat, dar au fost câteva zile. Eu am fost perioada cea mai lungă. Am sperat că până la urmă mă voi trata şi eu sau voi pleca cât de cât aproape de normal, pentru că mai am perioada de recuperare”, mai declarat pacientul.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved