Un nou masacru cutremură lumea. Casa Albă: ”Suntem îngroziţi” – gândul
Tue, Apr 23rd, 2013

Un nou masacru cutremură lumea. Casa Albă: ”Suntem îngroziţi”

 

Barack Obama a transmis azi că Statele Unite sunt “îngrozite” de informaţiile venite din Siria cu privire la un nou “masacru” atribuit forţelor regimului lui Bashar al-Assad.

Statele Unite sunt “îngrozite de informaţiile teribile cu privire la moartea a sute de sirieni în cursul weekend-ului într-o suburbie a Damascului”, a declarat Jay Carney în cadrul conferinţei sale de presă zilnice, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP.

“În timp ce violenţele continuă şi preşedintele Assad se agaţă de putere, noi nu putem pierde din vedere bărbaţii, femeile şi copii ale căror vieţi sunt luate atât de brutal”, a adăugat Carney, asigurând că Washington insistă asupra “solidarităţii cu sirienii” şi condamnă “cu putere acest masacru”.

Cucerirea de către armata siriană a unei localităţi rebele în apropiere de Damasc, Jdeidet al-Fadl, a provocat în urma a cinci zile de lupte moartea a 101 de persoane, printre care 10 femei şi trei copii, a transmis luni Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Cu o zi înainte, OSDO, care se bazează pe o reţea extinsă de militanţi şi surse medicale în Siria, a numărat 80 de morţi, dintre care şase femei şi trei copii, indicând că aceştia au murit în timpul bombardamentelor, luptelor şi execuţilor.

Organizaţia a difuzat înregistrări video în care apăreau corpuri cu faţa torturată sălbatic sau mutilate.

Trupele regimului sirian caută cu orice preţ să împiedice intrarea rebelilor în Damasc şi bombardează intens punctele rebele de la periferia capitalei.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved