Un nou studiu ne spune care-i motivul pentru care femeile cu studii superioare aleg să îşi îngheţe ovulele – gândul
Wed, Nov 15th, 2017

Un nou studiu ne spune care-i motivul pentru care femeile cu studii superioare aleg să îşi îngheţe ovulele

De ce tot mai multe femei aleg să-și înghețe ovulele? Pentru că majoritatea dintre ele sunt preocupate mai întâi de consolidarea unei cariere și de achiziționarea unei locuințe și abia apoi se gândesc să aibă un copil.

Dar și lipsa unui partener de viață este motivul pentru care recurg la această metodă.

Un nou studiu împrumută termenul folosit în China pentru femeile necăsătorite, ”leftover women”, indicând că femeile cu studii superioare decid să-şi îngheţe ovulele deoarece nu reuşesc să găsească bărbaţi egali din punct de vedere educaţional, iar tendinţa este în creştere.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale, vinovați sunt “bărbaţii pe cale de dispariţie”, care au apărut ca urmare a faptului că din ce în ce mai puţini bărbaţi îşi doresc să urmeze o specializare în învăţământul superior.

Așadar, din dorința de a amâna conceperea unui copil aleg să-și înghețe ovulele, să le păstreze și să și le implanteze peste câțiva ani, când s-au hotărât că este momentul să rămână însărcinate.

În trecut, această procedură era utilizată de femeile afectate de cancer, care doreau să-și salveze țesutul ovarian de efectele negative ale chimioterapiei. Însă acum și femeile până în 35 de ani pot preleva țesut ovarian, care este înghețat, iar, ulterior, reimplantat când femeia respectivă dorește să devină mamă.

Potrivit experților, această procedura va deveni din ce în ce mai cerută, deoarece este mai eficientă decât fertilizarea în vitro.

Chiar dacă costurile unei astfel de intervenții – între 5.000 și 10.000 de lire sterline prelevarea și păstrarea țesutului și 6.000 de lire sterline pentru reimplantare – medicii trag un semnal de alarmă. Ei susțin că prelevarea țesutului ar putea împiedica femeile să mai conceapă în mod natural.

Sursa: Noizz.ro foto Huffington Post

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved