Un ton a fost vândut cu 632.000 de dolari la licitaţia din piaţa de peşte din Tokyo – gândul
Thu, Jan 5th, 2017

Un ton a fost vândut cu 632.000 de dolari la licitaţia din piaţa de peşte din Tokyo

Un ton uriaş, de aproape 212 kilograme, a fost vândut joi pentru 632.000 de dolari, la licitaţia de Anul Nou, din cea mai mare piaţă de peşte din lume, în Tokyo. Cumpărătorul este proprietarul lanţului de restaurante Sushi Zanmai.

Peştele de 74,2 milioane de yeni nu a depăşit însă preţul de 155,4 milioane de yeni plătit în 2013 la faimoasa licitaţie din piaţa Tsukiji., noteză NBC. Este însă a doua cea mai mare sumă oferită pentru un ton, începând cu 1999, anul când au fost pentru prima oară înregistrate astfel de date în Japonia.

Japonezii sunt cei mai mari consumatori de ton bluefin. Este şi unul dintre motivele pentru care populaţia de ton bluefin din nordul Oceanului Pacific a scăzut anul trecut la 2,6 procente, potrivit unui raport al International Scientific Committee for Tuna and Tuna-like Species. Acest ton este pescuit la o rată de trei ori mai mare decât ar fi indicat, susţin oamenii de ştiinţă.

sursa: www.gustarte.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
... ...
All Rights Reserved