Un violator din Elveția imploră să fie eutanasiat din cauza problemelor de sănătate – gândul
Tue, Jan 7th, 2020

Un violator din Elveția imploră să fie eutanasiat din cauza problemelor de sănătate

Un violator din Elveția, condamnat la închisoare pe viață, imploră autoritățile să fie eutanasiat pentru că are grave probleme de sănătate.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, condamnat pentru agresiune sexuală și viol împotriva mai multor fete și femei cu vârste cuprinse între 10 și 56 de ani, susține că suferă de afecțiuni renale și cardiace grave și că vrea să îi fie curmată suferința.

Peter Vogt este închis pe viață la închisoarea Bostadel din nordul Elveției, deoarece este considerat încă periculos, relatează DailyMail.

În 2004, alegătorii elvețieni au aprobat o inițiativă legislativă care permite reținerea nedeterminată a persoanelor cu delincvențe sexuale consacrate, care prezintă un risc public.

Astfel, autoritățile au stabilit în repetate rânduri că Vogt rămâne o amenințare în ciuda anilor de tratament.

„Ar fi mai bine să fii mort decât să fii lăsat să vegetezi în spatele acestor ziduri”, a spus el.

În iulie 2018, Vogt a contactat Exit Switzerland, o organizație care susține sinuciderea asistată în condiții specifice. El susține că ar trebui să poată beneficia de legile sinuciderii asistate din Elveția.

Legislația elvețiană permite, în general, sinuciderea asistată dacă persoana comite singură actul letal, ceea ce înseamnă că medicii nu pot administra injecții mortale.

Vogt a insistat că dorește să moară din cauza deteriorării „insuportabile” a calității vieții sale, împreună cu faptul că nu-și mai poate vedea mama grav bolnavă, care locuiește în Austria.

El a declarat pentru ziarul Blick că vrea să își curme viața pe 13 august, la 70 de ani de naștere.

Celine Ehrwein, profesoară de etică la Universitatea Heig-VD, a declarat pentru radiodifuzorul public RTS că lipsirea unei persoane care suferă de dreptul de a muri ar putea fi considerată „o formă de tortură”.

Sursa: Daily Mail stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved