Unde a ajuns adolescenta din Vaslui care și-a reclamat tatăl că a biciuit-o și violat-o – gândul
Wed, Oct 18th, 2017

Unde a ajuns adolescenta din Vaslui care și-a reclamat tatăl că a biciuit-o și violat-o

Adolescenta din localitatea Simila, judeţul Vaslui, care a mers singură la Poliţie pentru a reclama că a fost bătută cu biciul şi violată de tatăl său a fost dată în grija bunicii materne.

Alţi nouă copii minori au rămas în familie, situaţia fiind monitorizată de autorităţile locale, dar şi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (GASPC) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma anchetei sociale făcute în familia adolescentei 15 ani care si-a acuzat tatăl că a bătut-o cu biciul şi a violat-o, s-a luat decizia ca minora să fie mutată în familia extinsă, fiind dată în grija bunicii materne.

”La acest moment, soluţia cea mai protrivită în interesul superior al copilului este aceea de a rămâne în cadrul familiei extinse, în care a fost deja securizată, şi de a o menţine în mediul său de apartenenţă, respectiv şcoală, prieteni, rude. Fata nu a greşit cu nimic, fiind totodată inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Inspectorii DGASPC monitorizează în continuare situaţia din familia respectivă întrucât acolo mai sunt nouă copii minori, între care unii de vârstă foarte mică, până în 2 ani.

Deocamdată, specialiştii consideră că nu se impune separarea copiilor de familie.

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că bărbatul acuzat că şi-a bătut fata cu biciul şi ar fi violat-o anul trecut este recidivist. El a fost închis în trecut, pentru doi ani şi jumătate, după ce şi-a bătut socrul care ulterior a decedat.

Sursa: News.ro stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved