Unul din cinci cazuri de cancer la sîn este cauzat de consumul exagerat de alcool. STUDIU – gândul
Fri, Sep 27th, 2013

Unul din cinci cazuri de cancer la sîn este cauzat de consumul exagerat de alcool. STUDIU

Unul din cinci cazuri de cancer la sân din Scoţia este cauzat de consumul exagerat de alcool al femeilor, scrie Daily Mail.

În fiecare an, 4.500 de femei din Scoţia sunt diagnosticate cu cancer la sân, iar o cincime dintre acestea se îmbolnăvesc din cauza alcoolului, avertizează medicii.

Printre cele care întrec măsura în ceea ce priveşte alcoolul se numără femeile de carieră, care adoptă un stil de viaţă similar celui din serialul „Totul despre sex”, notează Daily Mail.

Guvernul scoţian a investit mai multe milioane de lire sterline într-o campanie de prevenire a cancerului de sân, dar şi într-una care să le convingă pe femeile din clasa mijlocie să bea mai puţin. Cu toate acestea, experţii spun că nu există o cantitate maximă de alcool pe care femeile să o poată bea fără să existe riscul de a se îmbolnăvi.

„Cancerul la sân este cel mai comun tip de cancer la femei, iar numărul cazurilor depistate creşte de la an la an. Există factori de risc care pot fi controlaţi, iar unul dintre aceştia este alcoolul. Reducerea consumului determină reducerea riscului”, a declarat dr. David Morrison, directorul unui centru de cercetare în domeniul cancerului.

Morrison susţine că femeile care consumă o bere sau o jumătate de pahar de vin pe zi prezintă un risc cu 10% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer la sân. Totodată, 38% dintre femeile din Scoţia depăşesc limite „normale” ale consumului de alcool săptămânal, notează sursa. Cu toate acestea, Ministrul Sănătăţii, Nicola Sturgeon, a introdus săptămâna trecută preţul minim pe alcool în Scoţia.

În viitorul apropiat, autorităţile scoţiene speră să diagnosticheze 25% dintre cazuri mai rapid, lucru care ar fi esenţial în lupta cu boala, scrie Daily Mail.

sursa: www.gandul.info 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved