VEȘTI BUNE din Lombardia. În ultimele 24 de ore a fost nevoie de numai 9 paturi în plus la Terapie Intensivă – gândul
Mon, Mar 30th, 2020

VEȘTI BUNE din Lombardia. În ultimele 24 de ore a fost nevoie de numai 9 paturi în plus la Terapie Intensivă

O veste bună vine din regiunea Lombardia: în ultimele 24 de ore, a fost nevoie de numai 9 paturi în plus la Terapie Intensivă, în condițiile în care secțiile de ATI erau deja copleșite. 

Lombardia este regiunea italiană cel mai crunt lovită, unde numărul cazurilor fatale de COVID-19 este de 6.360. Numărul total al cazurilor confirmate în Lombardia a ajuns duminică la 41.007, după cinci săptămâni de la semnalarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în această regiune.

Vestea proastă este că din totalul persoanelor decedate în ultimele 24 ore în Italia,756 de decese,  516 sunt doar în Lombardia, iar situația se agravează în provincia Milano: sunt 546 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, adică mai multe decât în provinciile Bergamo și Brescia, cele mai afectate zone ale regiunii, potrivit Digi.

O altă veste bună este că din 21 februarie până în 28 martie, în Italia s-au vindecat 14,620 persoane. 

De asemenea, s-au efectuat 454.030 teste, dintre care 97.689 au ieșit pozitive – acesta este numărul total de cazuri de infecții înregistrat până acum în Italia, care este pe locul 2 în lume, după Statele Unite.

Efectele carantinei afectează, pe de altă parte, 2,7 milioane de oameni în Italia – oameni care și-au terminat economiile, nu au un loc de muncă stabil și sunt constrânși să ceară ajutor.

La nivel mondial, peste 700.000 de persoane au contractat SARS-CoV-2, iar peste 33.000 au decedat din cauza COVID-19.

Sursă www.gandul.ro FOTO Pixabay.com/ caracter ilustrativ

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved