Vezi care este vârsta-limită pentru ca o femeie să rămână însărcinată – gândul
Sun, Sep 15th, 2013

Vezi care este vârsta-limită pentru ca o femeie să rămână însărcinată

Totul în viaţă are timpul său, se spune. Aşa este şi în cazul perioadei maxime la care o femeie poate rămâne gravidă.

Astfel, cele care vor să devină mame ar trebui să se gândească la maternitate înainte de a împlini 35 de ani, conform recomandării făcute de specialiştii reuniţi recent în cadrul Festivalului de Ştiinţă Britanic de la Newcastle.

Chiar dacă există tratamente medicale ce permit femeilor să devină mame şi după 40 de ani, experţii arată că vârsta biologică a femeii nu s-a schimbat cu mult. În concluzie, cele care vor să devină mămici ar trebui să aibă un copil înainte de 35 de ani, informează Top Sante.

După 30 de ani, fertilitatea femeilor începe să scadă: “95% dintre femeile de 35 de ani care au relaţii sexuale neprotejate reuşesc să aibă un copil după trei ani de încercări. La femeile de 38 de ani, acest procent scade la 75%”, anunţa Agenţia Sanitara Britanică.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburg au atras atentia că “rezerva ovariană” scade într-un ritm mult mai rapid decât se crede, la 40 de ani o femeie având numai 3% din ovule.

Din cauza vârstei, şi şansele de reuşită ale fecundării in vitro (FIV) scad după 35 de ani, când şi probabilitatea de avort spontan este mai mare.

sursa: www.libertatea.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved