Victimă a abuzurilor sexuale acuză autoritățile de neglijență: “M-au acuzat de prostituție” – gândul
 
Sun, Apr 15th, 2018

Victimă a abuzurilor sexuale acuză autoritățile de neglijență: “M-au acuzat de prostituție”

O victimă a abuzurilor sexuale din orașul britanic Rotherham acuză autoritățile că știau de atrocitățile care s-au petrecut în oraș, însă niciodată nu au luat măsuri pentru a pune capăt iadului prin care au trecut sute de copii.

Sammy Woodhouse a fost drogată, violată și lăsată însărcinată de un pedofil pakistanez, în urmă cu 19 ani, pe când femeia era doar o adolescentă, scrie The Sun.

Femeia a recunoscut că s-a îndrăgostit de agresorul său pentru că, la început, bărbatul se comporta exemplar, însă după câteva săptămâni s-a declanșat iadul. Femeia povestește că a fost drogată, bătută și abuzată de nenumărate ori.

După luni de teroare și amenințări, Sammy a reușit, în cele din urmă, să meargă la poliție pentru a i se face dreptate. Inițial, oamenii legii nu au crezut-o, afirmând că este vorba doar de un act de răzbunare din partea unei tinere geloase și au tratat cazul ca pe o glumă.

Nici după ce Sammy a rămas însărcinată, nimeni nu a luat nicio măsură pentru a o ajuta să treacă peste traumele suferite.

Ba mai mult, victima a declarat că și angajații din cadrul serviciilor sociale știau de aceste incidente, însă au amenințat-o că dacă va povesti cuiva ce s-a întâmplat o vor decădea din drepturile de mama.

“Cel puțin 1.400 de copii au fost exploatați sexual în Rotherham, în perioada 1997 – 2013”, se arată într-un raport al celui mai grav scandal sexual care a lovit Marea Britanie.

Primele acuzații au fost formulate în 2010, când cinci bărbați au fost închiși pentru infracțiuni sexuale împotriva mai multor minore. Aproape doi ani mai târziu, în septembrie 2012, Andrew Norfolk, jurnalist la The Times, a publicat o investigație care a dezvăluit un raport confidențial al poliției din 2010, avertizând că mii de astfel de crime au fost comise în South Yorkshire, în fiecare an, de rețelele de agresori.

Fostul parlamentar, Denis MacShane, a afirmat că poliția a păstrat secretul abuziv în urma unor presiuni venite din partea clasei politice.

“Poliția de la Rotherham a expus, a arestat și a destructurat o bandă de traficanți interni care au fost trimiși în închisoare. Dar este clar că acest caz este mult mai grav”.

Rotherham nu a fost singura comunitate din Nord și Midlands care s-a confruntat cu un asemenea caz. Au existat, de asemenea, arestări sau urmăriri penale pentru grupuri de bărbați în 11 orașe, inclusiv Oldham, Rochdale și Derby.

Cu toate acestea, în ciuda preocupărilor privind acest caz, din 2012 nu au mai avut loc urmăriri penale pentru exploatarea sexuală a copiilor în Rotherham.

Sursa: The Sun stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved