VIDEO: BMW i3, primul model electric al germanilor, debutează în 29 iulie – gândul
Tue, Jul 2nd, 2013

VIDEO: BMW i3, primul model electric al germanilor, debutează în 29 iulie

 

BMW a publicat un video care anunţă lansarea noului i3 în data de 29 iulie. Modelul electric va fi prezentat apoi, oficial, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

BMW aduce la Frankfurt primul său model electric: micul i3. Noi vom face însă cunoştinţă cu el ceva mai devreme, la sfârşitul acestei luni. BMW a publicat un clip oficial care anunţă lansarea lui i3 în data de 29 iulie. Abia atunci vom vedea designul final al electricului, design intuit deja de o serie de schiţe folosite de BMW pentru a înregistra modelul la oficiul de patente.

Imaginile au dezvăluit forma finală a noului i3. Comparativ cu prototipul pe care l-am văzut în urmă cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt, versiunea de serie nu se îndepărtează foarte mult de filosofia iniţială. Apar însă o serie de schimbări funcţionale. Partea frontală suferă retuşuri timide la nivelul blocurilor optice şi a spoilerului, însă modificările care vor interesa pe toată lumea se referă la portiere.

170 de cai putere va oferi BMW i3.
160 de kilometri va fi autonomia versiunii pur electrice a noului i3.
200 de kilometri va fi distanţa pe care o va putea parcurge versiunea cu autonomie extinsă a noului i3.

Acestea nu mai beneficiază de panouri transparente ca în cazul conceptului şi au dimensiuni diferite. Mai exact, portiera spate a devenit mult mai îngustă. Se vorbeşte deja despre o deschidere opusă a uşilor, în stilul celor de pe Mini Clubman, însă pe ambele părţi ale caroseriei. Posteriorul va renunţa la uşa portbagajului din sticlă. Hayonul va opta pentru o soluţie clasică, cu tablă şi apoi lunetă.Despre propulsia electrică se ştie deja că va fi asigurată de un motor cu zero emisii, poziţionat pe axa spate, dispus să ofere 170 de cai putere şi 250 de Nm. Resursele vor fi alimentate de o baterie litiu-ion, capabilă să ofere o autonomie de maxim 160 de kilometri.

Pentru cei care îşi doresc o rulare extinsă, BMW oferă şi o versiune echipată cu un motor auxiliar pe benzină, în doi cilindri, găsit de obicei pe motocicletele BMW. Acesta va avea rol de generator pentru baterie şi nu va acţiona direct roţile. Resursele sale vor permite obţinerea unei autonomii totale de 300 de kilometri.

sursa: www.automarket.ro

Загрузка...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved