VIDEO | Femeia fără picioare, printre cei mai frumoşi 50 de oameni din lume – gândul
 
Wed, Nov 6th, 2013

VIDEO | Femeia fără picioare, printre cei mai frumoşi 50 de oameni din lume

Aimee Mullins (35 de ani) s-a făcut remarcată în întreaga lume ca atletă datorită realizărilor sportive în ciuda amputării ambelor picioare. Mai mult, pentru aspectul său fizic şi nu numai a fost introdusă de People Magazine printre “cei mai frumoşi oameni din lume”.

Aimee Mullins s-a născut cu lipsa fibulei și a trebuit să i se amputeze ambele picioare sub genunchi la vârsta de un an. Acest lucru nu a împiedicat-o să-şi urmeze visul şi cariera sporivă.

În timpul studiilor universitare, a participat la competiții sportive ce nu erau dedicate persoanelor cu dizabilități fizice sau mentale, iar în 1996 a participat la Jocurile Paralimpice de la Atlanta.

Văzându-i frumuseţea, americanca a fost imediat asaltată de creatorii de modă. În 1999, Aimee Mullins a participat la prezentarea de modă a designerului britanic Alexander McQueen, în Londra, având proteze din lemn de frasin cu cizme integrate, fără ca publicul care nu o cunoștea să își dea seama că aceasta purta proteze, potrivit Wikipedia.

În funcţie de necesitate, Aimee îşi poate modifica înălţimea pe podium între 172 cm și 185 cm.

Atleta fără picioare a apărut şi pe coperta revistei Dazed & Confused în 1998 și în campania aniversară a lui Kenneth Cole (2010) și face parte din L’Oréal fashion Beauty Team împreună cu Jennifer Lopez și Gwen Stefani (din 2011).

sursa: www.click.ro

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved