Vrei sa mergi pe jos mai mult? Invata cum sa faci mai multi pasi – gândul
Wed, Jan 24th, 2018

Vrei sa mergi pe jos mai mult? Invata cum sa faci mai multi pasi

Daca vrei sa mergi pe jos mai mult si sa iti imbunatatesti starea de sanatate, am gasit solutia ca sa faci mai multi pasi zilnic!

Mersul pe jos este o activitate sportiva cu impact fizic redus. In acelasi timp, cand mergi ritmul caridac creste, muschii se tonifiaza si consumi calorii. Sa nu mai vorbim de beneficiile psihice si emotionale!

In plus, mersul pe jos este firesc, pentru ca suntem “programati” genetic pentru acest gen de miscare. Asa ca am gasit pe Health Guidance cateva sfaturi ce te vor ajuta sa mergi mai mult in fiecare zi.

Masoara-ti pasii!

Primul lucru este sa iti masori pasii facuti zilnic, daca vrei sa mergi pe jos mai mult. Este simplu! Ia-ti un pedometru sau o aplicatie care masora pasii pentru tine!

Aceasta este o strategie buna, pentru ca vei vedea exact care este niveul de miscare zilnica. Conform studiilor, barbatii merg 7192 pasi pe zi, iar femeile aproximativ 5210 pasi zilnici. Si tot studiile au relevat ca, daca mergi pe jos mai mult, ai sanse mai mici sa te ingrasi.

Poti sa mergi pe jos pana la locul de munca

Drumul pana la munca poate fi facut pe jos. Chiar daca lucrezi la distante mai mari de casa, poti strecura mai multi pasi intre mijloacele de transport in comun. In plus, vei ajunge mai relaxat la job.

Studiile sustin ca daca mergi pe jos si intr-un peisaj care te bucura vizual, construiesti altfel de conexiuni neuronale in creier.

Faci mai multi pasi cand iti rezolvi problemele, fara masina!

Cumparaturi sau o intalnire, pana la coafor sau pana in parc. Mergi pe jos cat se poate de mult!

Mergi la plimbare!

Nu cautam scuze sa strecuram mai multi pasi in rutina ta zilnica. Chiar iti recomandam sa mergi pe jos la o plimbare, pur si simplu pentru ca stii ca iti place si iti face bine.

Dupa job, fa un popas intr-un parc si relaxeaza-te. Atunci cand trebuie sa dai un telefon sau sa raspunzi la telefon, cand esti la munca, iesi in curte si plimba-te.

Intra intr-un club de mers pe jos

Exista multe cluburi in care e poti inscrie sa mergi pe jos alaturi de alti oameni pasionati de activitati in aer liber. Astfel, faci conversatie, iti faci noi prieteni si mergi si in drumetii!

Daca ai caine, mergi pe jos in fiecare zi!

Daca inca mai cautai un motiv sa iti iei caine, afla ca daca ai caine trebuie sa mergi pe jos in fiecare zi! Cainii au nevoie de miscare zilnica, iar plimbarile patrupedului pot coincide cu clipele tale de miscare si de relaxare. Crede-ma pe cuvant, stiu ce spun! Cainele meu ma scoate la sport si meditatie intre 5 si 10 kilometri pe zi!

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved