4 hormoni pe care să îi ții sub supraveghere, pentru a nu te îngrășa după 40 de ani! – gândul
Mon, Jun 25th, 2018

4 hormoni pe care să îi ții sub supraveghere, pentru a nu te îngrășa după 40 de ani!

Majoritatea femeilor se sperie, atunci când conștientizează că au ajuns sau mai au puțin până la vârsta menopauzei. Cred că o să se îngrașe, au bufeuri și schimbări bruște de comportament…

Noi vă spunem să nu vă îngrijorați, ci să luați măsuri cu privire la următorii hormoni:

Insulina

Insulina reglează nivelul de glucoză din organism. Dacă veți consuma prea multe produse din zahăr, veți lua în greutate clar!

Cortizol

Cortizolul este un hormon care ne poate îngrășa. Cum? Doar dacă produce un dezechilibru!

Hormonii tiroidieni

Aceștia sunt produși de glanda tiroidă și asigură reglarea metabolismului. Dacă hormonii tiroidieni se află în dezechilibru, organismul va depozita grăsime.

Leptina

Leptina este un hormon care reglează apetitul și necontrolat la timp conduce la apariția depozitelor de grăsime. Un nivel crescut de glucide poate tulbura rezistența leptinei și astfel veți ajunge să resimțiți simptomele menopauzei.

Ce este de făcut?

Urmați acești trei pași:

– Rămâneți active, din punct de vedere fizic, făcând mișcare în fiecare zi, cel puțin 30 de minute. Dacă timpul nu vă permite încercați exerciții fizice în casă.

– Optați pentru o dietă echilibrată, cu un consum de carne cât mai redus. Consumați cît mai multe legume ăn stare crudă și nu faceți niciodată excese alimentare.

– Faceți analize regulat! Depistarea la timp a dezechilibrelor vă va ajuta să luați măsurile corecte pentru a nu declanșa luarea în greutate!

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved