5 carti care iti vor schimba viata: titluri pentru inteligenta emotionala – gândul
Thu, Feb 15th, 2018

5 carti care iti vor schimba viata: titluri pentru inteligenta emotionala

Petrece mai mult timp ajutandu-te sa cresti, sa te dezvolti, sa evoluezi! Descopera 5 carti care iti vor schimba viata! Citeste-le si bucura-te!

Atunci cand Warren Buffett a fost intrebat care este secretul averii sale si al succesului sau, a dezvaluit ca a citit in fiecare zi cate 500 de pagini. Din pacate, stim ca lucrezi de la 9 la 5 si ca nu ai timp sa citesti chiar atat de mult, poate chiar deloc in unele zile. Insa, poti obtine beneficiile cartilor, fara sa-ti sacrifici timpul tau liber.

Specialistii Blinkist au dezvoltat o aplicatie care te ajuta sa iei invataturile din cele mai bune carti de dezvoltare personala, din cele mai bune carti de nonfictiune. Ai beneficiile celor mai bune carti care iti vor schimba viata nu in zile intregi, nu in ore, ci in minute.

Expertii Blinkist transforma cele mai bune carti care te ajuta sa cresti in insighturi usor de inteles, memorabile. Poti incepe cu cele mai bune 5 carti care iti vor schimba viata. Urmatoarele titluri sunt considerate cele mai bune 5 carti de dezvoltare personala.

5 carti care iti vor schimba viata: gaseste-le rezumatul pe Blinkist!

  1. 13 lucruri pe care oamenii puternici emotional nu le fac (13 things mentally strong people don’t do) de catre Amy Morin

Una dintre cele mai bune carti care iti vor schimba viata, scrisa de Amy Morin, are doar 12 minute pe Blinkist. Daca te impotmolesti de fiecare data cand incerci sa treci peste greselile tale, daca iti dai seama ca te lasi prinsa in lucrurile pe care tu nu le potri controla, aceasta este cartea pentru tine.

Poti invata sa depasesti obstacolele acestea si poti vedea rolul blocajelor tale in a-ti influenta viata de zi cu zi. Morin vorbeste despre pacientii sai de la terapie si felul in care ei au depasit clipele dificile.

  1. Cum sa incetezi sa te ingrijorezi si sa incepi sa traiesti (How to stop worrying and start living) de catre Dale Carnegie

Dale Carnegie este autorul multor carti de dezvoltare personala. Aceasta are 19 minute in aplicatia Blinkist. Daca si tu te-ai intrebat de ce nu poti sa te opresti din a te ingrijora in legatura cu lucrurile si oamenii din viata ta. Daca mereu te intorci la celeasi „fixatii” oricat de greu incerci sa te eliberezi, ai nevoie sa definesti sursa stresorilor tai. Trebuie sa constientizezi ce te face sa ai anxietati pentru a le depasi. Carnegie a gasit o formula pe care timpul nu a demontat-o si care te ajuta sa te vinedci de „ganditul prea mult”.

  1. Cum iti vei masura viata (How will you measure your life) de catre Clayton M. Christensen, James Allworth, Karen Dillon

Aceasta este una dintre cele mai bune carti care te vor ajuta sa cresti. Cu doar 13 minute in aplicatia mai sus amintita, lectura te va ajuta sa iti dai seama pe ce pui accentul in viata. Vei avea revelatii ce te vor schimba, dupa ce vei constata la ce renunti in viata, uneori tocmai la ce pretuiesti mai mult. Pui accent pe avere, pe realizarea profesionala si iti neglijezi familia si prietenii, pe tine insati? Desi ai beneficii initial, in timp acest stil de viata te va imbolnavi.

  1. Gaseste-te (Finding your element) de catre Ken Robinson

In doar 13 minute, una dintre cele mai bune carti care iti vor schimba viata te va ajuta sa iti gasesti pasiunea. Sensul. Scopul in viata. Daca nu stii inca cine esti tu sau daca ai blocat adevaratul Eu, afla cum poti sa te eliberezi de regulile stricte sociale ori familiale, pentru a-ti gasi sensul in viata.

  1. Inteligenta emotionala (Emotional Intelligence) de catre Daniel Goleman

Pe ultimul loc, insa nu cea de pe urma din topul celor 5 carti care iti vor schimba viata, se situeaza si „Inteligenta emotionala”, pe care o poti asculta in 16 minute pe Blinkist.

Stiai ca daca pulsul tau creste pana la 100 de batai pe minut esti considerata o persoana prea emotionala sa gandesti rational? Lasi emotiile si trairile sa iti umbrasca judecata mai des decat ai vrea, chiar mai des decat constientizezi? Autorul acestei carti explica cum emotiile te pot domina si mai ales cum poti face sa iei cele mai bune decizii in viata.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Gulliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa