5 motive să ieși din zona de confort – gândul
Thu, Jun 28th, 2018

5 motive să ieși din zona de confort

“Dacă eşti în zona de confort,
Şi ţi-e frică să te aventurezi afară,
Aminteşte-ţi că toţi câştigătorii au fost
La un moment dat, plini de îndoială.”

Este timpul să ieși. Nu accepta să fii prizonierul confortului. Noi experiențe te așteaptă și dacă rămâi în lanțuri, nu te vei bucura de ele. Oamenii caută siguranță, își doresc un loc de muncă stabil, o casă și o familie fericită. Încearcă să-ți stabilești obiective și acceptă provocările vieții.

Zona de confort – un spațiu (nu neapărat fizic) în care o persoană se simte în siguranță, în care depune eforturi minime și obține rezultate acceptabile.

Știi care mi se pare cuvântul cheie din descrierea de mai sus? Acceptabil. Am fost crescuți să ne încadrăm în anumiți parametrii și standarde, cu scopul de a fi acceptați în societate. De multe ori vei simți presiunea societății să te încadrezi și poți să renunți la ce vrei tu de fapt ca să fii acceptat. Nu trebuie să-ți fie totuși frică să faci ceva diferit și nu trebuie să asculți mereu la cei care-ți zic să faci altceva. De multe ori, experiențele lor îi fac să vadă lumea diferit față de tine, având alte criterii pentru ce înseamnă “de succes”. Cred că multă lume alege să nu iasă din zona de confort de frica de eșec, dar probabil până acum ai aflat și tu că cele mai multe lecții le obții când greșești. Plus că toți greșim, nu-ți fie frică să nu faci totul perfect din prima.

Ei bine, când simţi că totul este bine, că nu doare nimic şi lucrurile arată bine, atunci începe DECĂDEREA TA.

Nu am vrut să cred şi să accept asta multă vreme.

Zona de confort este un asasin deghizat într-un prieten.

Zona de confort este o sirenă ce te ademeneşte cu cântecul ei şi apoi te trage la fundul mării unde te îneacă.

Zona de confort este calul troian pentru care spargi singur zidurile cetăţii tale şi pentru care inviţi distrugerea ta de bunăvoie şi nesilit de nimeni.

De ce nu ai viața pe care ți-ai imaginat-o? Călătoria prin vis nu te face să renunți la slujba sufletească, ci te împinge să lupți și să faci ceea ce îți place cel mai mult, bucurându-te de fiecare moment, o companie bună și chiar singurătate.

Ai făcut totul pentru a avea acea “viață perfectă” în ochii celorlalți, conformându-te cu ceea ce doresc ceilalți, și tocmai ți-ai pierdut drumul. Trezeşte-te! Ieși din rutina zilnică și din zona ta de confort.

Iată cum poți face asta.

1. Fă zilnic lucruri diferite.

Caută alt traseu până la locul de muncă. Încearcă un restaurant nou fără a verifica mai întâi rețelele de socializare. Fii vegetarian pentru o săptămâna, sau o lună. Încearcă un nou stil de viață. Recalibrează-ți realitatea. Fie că schimbarea pe care o faci este mare sau mică, fă o schimbare în modul în care faci lucrurile zilnic. Caută perspectiva care vine din orice schimbare, chiar dacă e negativă. Nu te lăsa bătută dacă lucrurile nu funcționează așa cum ai planificat.

2. Nu te grăbi în luarea deciziilor.

Uneori, încetinirea te face să te simți neconfortabil, mai ales în cazul în care vizeză și gândirea rapidă, sunt apreciate în munca ta sau în viața personală. Încetinește, observă ce se întâmplă, fă-ți timp pentru a interpreta ceea ce vezi, și apoi intervi.

3. Ai încredere în tine și ia decizii rapide.

Ne contrazicem, însă nu este un lucru rău. Așa cum există oameni care prosperă, luând decizii rapide, alții se simt mult mai confortabili, cântărind toate opțiunile posibile, în mod repetat. Uneori, apelând la decizia anticipată este în ordine, doar pentru a obține lucrurile în mișcare. Acest lucru te poate ajuta să îți pui în aplicare proiectele personale și te învață să ai încredere în judecata ta. Îți va arăta, de asemenea efectele deciziilor rapide, precum și a celor lente.

4. Acționează treptat.

Este nevoie de mult curaj pentru a ieși din zona de confort. Ai aceleași beneficii, chiar dacă o faci pe picioarele tale, acționând lent, așa că nu-ți fie frică să începi ușor. Dacă ești neliniștit, din punct de vedere social, nu îți imagina că trebuie să studiezi curajul de a invită o persoană la o întâlnire, pentru început doar salută și vei vedea cum va decurge totul. Identifica-ți temerile, și apoi confruntă-le treptat.

5. Nu dramatiza, acceptă eșecul.

Poate că ești genul care refuză să facă schimbări majore în viață din cauza fricii de eșec.

În general, această frică are la baza presiunea socială și teama de a nu decădea în ochii celorlalți.

Nu există însă experiențe din care să nu ai de învățat ceva, și care să nu îți fie folositoare. Chiar dacă pentru moment, un eșec poate fi usturător, în timp, vei înțelege că nimic nu este întâmplător și că beneficiezi de noi oportunități, poate mai bune decât cele oferite inițial.

Fii competitiv cu propria persoană, încearcă să devii mereu mai bun și învață atât din lucrurile bune, cât și din cele rele.

Concluzii:

Nu vei obține nimic măreț, dacă vei ajunge să te complaci cu ceea ce ai, depinde de tine ce alegi!

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved