5 semne alarmante că tractul digestiv nu funcționează așa cum ar trebui – gândul
Fri, Jun 29th, 2018

5 semne alarmante că tractul digestiv nu funcționează așa cum ar trebui

Orice persoană s-a confruntat în timpul vieții cu un disconfort la nivelul sistemului digestiv. Chiar dacă această afecțiune este perfect normală, există situații în care organismul transmite o serie de semne care indică probleme serioase de sănătate.

Durerile de stomac sau de burtă sunt foarte des întâlnite, însă acestea sunt ignorate în majoritatea timpului. Pe lângă durerea resimțită în aceste zone, există alte câteva semne care pot indica faptul că sistemul digestiv nu funcționează așa cum trebuie.

Atunci când nu funcționează în perfectă stare, sistemul digestiv poate da peste cap întreaga activitate a organismului. Astfel, problemele de la nivelul intestinelor afectează starea de spirit, frumusețea pielii și favorizează acumularea kilogramelor în plus.

Cele 5 semne care îți arată că sistemul digestiv nu funcționează așa cum trebuie

1. Arsurile

Majoritatea adulților se confruntă cu arsuri stomacale, care duc la dureri în piept sau balonări.

Pe lângă simptomele clasice, arsurile pot da și următoarele simptome:

– disconfort în zona pieptului;
– balonări;
– tuse uscată;
– gust ciudat în cavitatea bucală.

Sfat

Mergi la medic și cere analize amănunțite, astfel încât să te asiguri că nu te confrunți cu o problemă mai gravă. Dacă simptomele nu sunt atât de puternice, poți încerca să elimini consumul de alimente nesănătoase și să introduci probioticele în dieta zilnică.

2. Inflamarea tractului digestiv

Dacă tractul digestiv nu funcționează așa cum ar trebui, este posibil să te confrunți cu inflamații. Colita inflamatorie, durerile rectale, febra, pierderea în greutate sau ulcerațiile pot fi simptome ale inflamației tractului digestiv.

Sfat

Consumă mai multe alimente bogate în fibre, omega-3 și proteine. Dacă nu funcționează, mergi la medic!

3. Constipația cronică

Dacă te confrunți în mod frecvent cu constipația, acesta poate fi un semn că există o problemă la nivelul intestinelor. În plus, aceasta este însoțită adesea de balonare, ceea ce poate reprezenta faptul că organismul tău se confruntă cu o intoleranță la carbohidrați.

Sfat

Consumă 6-8 pahare cu apă pe zi și fă mișcare cel puțin 30 de minute, zilnic. Mergi la medic pentru a testa intoleranța la gluten.

4. Intoleranța alimentară

Dacă suferi de boala Celiac sau pur și simplu ai intoleranță la anumite alimente, este posibil să te confrunți cu următoarele simptome:

– crampe abdominale;
– balonări
;
– diaree;
– dureri de cap;
– arsuri în capul pieptului;
– iritabilitate ;
– flatulență;
– stare de vomă.

Sfat

Fii foarte atent la ce consumi și cum te simți apoi, astfel vei vedea la ce alimente ești sensibil și le vei elimina din dieta zilnică. Dacă nu funcționează, cere o părere avizată.

5. Alte simptome, mult mai grave

Dacă te confrunți cu următoarele simptome, mergi de urgență la medic!

– scaun cu sânge;
– stări de vomă repetate;
– transpirație exagerată;
– dureri abdominale severe;
– pierderi bruște în greutate.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved