7 feluri in care facem intalnirile romantice mai dificile decat ar trebuie sa fie – gândul
Mon, Mar 5th, 2018

7 feluri in care facem intalnirile romantice mai dificile decat ar trebuie sa fie

Tindem sa facem intalnirile romantice mai dificile decat sunt in realitate, sa setam tot felul de reguli la prima intalnire, reguli ce devin norme sociale, general acceptate. Insa, uitam de un detaliu esential: uitam de comunicarea la prima intalnire. Nu si de acum inainte! Specialistii Your Tango ne impartasesc secretele lor cu privire la intalnirile romantice.

Sa fie intalnirile romantice mai dificile din cauza noasta in acest moment? Sa fi fost mai simplu pentru generatiile anterioare sa isi gaseasca noi parteneri? Si daca este totul mai dificil, cum putem seta noi reguli la prima intalnire, asa incat sa simplificam intregul proces? Specialistii Your Tango iti dezvaluie cum s-a transformat comunicarea la prima intalnire si cum o putem imbunatati.

  1. Nimeni nu este sincer si asta face intalnirile romantice mai dificile

Intalnirile romantice mai dificile sunt astfel din cauza noastra. Ne este greu sa exprimam ce avem de zis. Ne este greu sa ne asumam ce am spus sau ce am promis. Exista prea multe contradictii:

  • Nu vrem nimic serios/ dar ne dorim asta cu ardoare
  • Ne-ar placea sa ne cunoastem mai bine/ pana cand facem sex si ne pierdem interesul
  • Pur si simplu nu cautam o relatie serioasa acum/ pana cand intalnim o persoana de care suntem interesati

Totul ar fi mult mai simplu daca comunicarea la prima intalnire nu ar fi atat de criptata, daca am cunoaste ce gandeste cel din fata si daca el si-ar da seama ce gandim noi cu adevarat. Atatea jocuri si atatea masti ne imping departe de conexiunea autentica.

  1. Prea multi oameni se ingrijoreaza in ceea ce priveste regulile la intalniri

Sunt prea multe reguli la prima intalnire. Trebuie sa astept X zile pana sa il sun? Sau, de fapt, trebuie sa ma sune el primul? Ce ar trebui sa ii scriu? Cum ar trebui sa ma imbrac?

Specialistii iti propun o abordare mai sincera si mai bine ancorata in realitate. Este singurul fel in care poti atrage pe cineva care te va iubi pentru cine esti tu cu adevarat. Daca incerci mereu sa bifezi tot felul de reguli sau norme la prima intalnire sau daca incerci sa te inscrii intr-un tipar, in timp, cel de langa tine se va intreba de ce te-ai schimbat atat de mult, cand in final vei renunta la masti.

  1. Comunicarea la prima intalnire are de suferit pentru ca toti avem bagaje emotionale prea mari

Cu totii avem un trecut plin de traume cand vine vorba de viata intima, personala. Din pacate, lasam aceste cicatrici sa ne defineasca si nu invatam din ele. Traumele noastre devin un stil de viata, in loc sa devina lectii, oportunitati de invatare, de evolutie.

Da, cu totii am avut durerile noastre: abuz emotional, relatii definite doar de sex, teama de abandon sau frica de respingere sunt doar cateva dintre ranile cu care traim. Din pacate, lasam trecutul nostru sa ne impinga departe unul de altul, sa ne deconecteze.

  1. Suntem mai apropiati de telefoanele noastre decat unul de celalalt

Facem intalnirile romantice mai dificile si pentru ca nu lasam deloc tehnologia sa ia o pauza. Macar cat stam de vorba, fata in fata! Legatura nu este autentica, reala, prezenta. Adesea nici macar nu facem efortul de a nu ne uita la telefon macar o data cand iesim in oras.

  1. Am incetat oare sa mai credem in iubirea adevarata?

Oare ranile noastre ne fac sa nu mai credem in dragoste? Din ce in ce mai multi oameni, spun specialistii, simt ca nu vor gasi niciodata iubirea aceea. Ei cred ca nici macar nu este posibil sa iubesti. Insa, daca de la inceput pornim cu aceasta idee, cum putem depunde efortul ca relatia sa mearga?

Este ca si cum ai incepe sa construiesti o casa de care esti convins ca va arde in flacari de cum ai terminat-o. Ai mai incepe sa o construiesti? Sigur ca nu, nu ar avea sens. Exact in acest loc suntem in ceea ce priveste intalnirile romantice. Vedem atatea divorturi, tradari, dureri, infidelitati, incat asta a devenit normalul. Am devenit mai sceptici ca iubirea reala poate exista si pornind cu aceasta mentalitatea negativista la drum facem intalnirile romantice mai dificile.

  1. Suntem prea egoisti sa ne luam un angajament?

Suntem atat de concentrati pe propria persoana, incat nu mai investim timp si energie sa il cunoastem si iubim pe cel de langa noi. Suntem atat de setati pe a avea grija de noi, de a fi auto-suficienti, incat nu mai reusim sa ii vedem si pe ceilalti.

Vrem totul. Acum. Vrem toata atentia. Acum. Si totusi, nu suntem dispusi sa facem niciun compromis, sa mediem o situatie, sa vedem si perspectiva celui de langa noi. Si asta pentru ca uneori ajungem la concluzia ca oferind o bucata din noi, ne vom pierde nu vom sti sa ne oprim, asa ca vom fi iar raniti. Adevarul este ca atunci cand este relatia potrivita, ambii parteneri dau si primesc.

  1. Nici macar nu stim de inseamna sa mergi la o intalnire

Nu in ultimul rand, nici macar nu se asumam ce inseamna o intalnire romantica. Suntem atat de imaturi incat nici nu comunicam eficient si asumat. In loc de „ai vrea sa mergem la o intalnire?”, spunem „hei, mergem in oras, la o cafea?”.

Astfel, coboram stacheta si in ceea ce priveste asteptarile de la barbatii din viata noastra, dar si in ceea ce priveste ce putem oferi noi mai departe. Trebuie sa crestem, sa ne maturizam, sa incetam sa acceptam jumatati de masura, pentru ca asa cum incepem o relatie, asa va fi pe parcurs.

Noi facem intalnirile romantice mai dificile si tot noi trebuie sa depunem efort sa comunicam, sa atragem, sa flirtam, sa ne conectam cu cel de langa noi. Noi trebuie sa schimbam felul in care am inceput sa (nu) iubim.

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa