8 recomandări ale celui mai inteligent medic. Verde la ciocolată, bere, somn și tot ce îți poftește inima! – gândul
Wed, Aug 22nd, 2018

8 recomandări ale celui mai inteligent medic. Verde la ciocolată, bere, somn și tot ce îți poftește inima!

Dacă mersul pe jos era, cu adevărat util atunci poștașii ar fi nemuritori. Balenele sunt mereu în mișcare, înnoată, beau multă apă, mănâncă pește, dar sunt oricum grase. Iepurii aleargă necontenit, mănâncă doar morcovi, dar trăiesc 15 ani. Broasca țestoasă nici nu aleargă, nici nu face nimic-și trăiește 450 de ani!

Medicul Paulo Ubiratan lucrează la cel mai prestigios spital din Brazilia. Mai jos vă prezentăm un fragment din interviul lui.

-Exercițiile pentru sistemul cardiovascular prelungesc viața, este adevărat?

-Inima este creată pentru a efectua un anumit număr de pulsații. Nu le pierdeți pentru exerciții. Perioada de viață va expira în mod independent de utilizarea ritmului cardiac. Este la fel precum ai spune că poți prelungi viața mașinii tale, conducând-o cu o viteză mai mare. Vreți să trăiți mult? Dormiți la amiază!

-Trebuie să oprim consumul de carne roșie și să consumăm mai multe fructe și alimente vegetale?

-Este necesar să se înțeleagă strategia eficienței în nutriție. Ce mănâncă vacile? Iarbă și porumb. Ce fel de alimentație este asta? Produse alimentare vegetale. Astfel, o felie de carne de vită este cel mai eficient mod de a consuma alimente vegetale. Doriți să mâncați cereale? Mănâncați pui.

-Ar trebui redus consumul de alcool?

-Nu, deloc. Vinul este fabricat din pomușoare. Brandy este un vin distilat, asta înseamnă că lichidele au fost eliminate din pomușoare, iar tu poți beneficia foarte mult din ele. Berea este produsă din cereale. Nu limitați consumul în mod excesiv. O cantitate redusă de alcool este benefică organismului.

-Care sunt beneficiile exercițiilor fizice regulate?

-Filosofia mea este următoarea: dacă nu aveți probleme și dureri nu trebuie să faceți nimic!

-Mâncarea prăjită este dăunătoare?

-În zilele noastre mâncarea este prăjită în ulei vegetal și rafinat. Nu cred că poate fi dăunător.
 
-Cum ne ajută sala de fitness să scăpăm de kilogramele nedorite?
-Absolut deloc, singurul lucru la care exercițiile fizice ajută este la mărirea mușchiului cu care lucrăm.
 
-Ciocolata este dăunătoare?
-Este cacao. Un alt reprezentat al produselor alimentare vegetale. Un aliment extraordinar pentru fericire. Viața nu ar trebui să fie o călătorie spre sicriu cu intenția de a ajunge în el într-o stare bună de sănătate, cu un corp atrăgător și bine păstrat. Cel mai bine este să începi călătoria cu o bere într-o mână și un sandwich în cealaltă și să termini aventura vieții după multe partide de  sex- cu un corp complet obosit, epuizat, strigând: A meritat, viața mea a fost o excursie minunată.
 
-Ce mai puteți recomanda?
-Dacă mersul pe jos era, cu adevărat util atunci poștașii ar fi nemuritori. Balenele sunt mereu în mișcare, înnoată, beau multă apă, mănâncă pește, dar sunt oricum grase. Iepurii aleargă necontenit, mănâncă doar morcovi, dar trăiesc 15 ani. Broasca țestoasă nici nu aleargă, nici nu face nimic- și trăiește 450 de ani!
 

Displaying 6 Comments
Have Your Say
 1. traian says:

  Cea mai buna dovada ca vorbeste tampenii , dar tampenii la care pun bortul toti comozii si lenesii , e ca a dat coltul bietul de el la doar 51 de ani … daca traia macar 85-90 de ani aveau o oarecare greutate vorbele lui ..dar asa … no commnenr..

 2. Doctorul asta e mai mult vraci si ghicitoare decat doctor, daca nu e fake sau vrea cineva sa vanda vreun produs, un doctor nu spune ca miscarea nu face bine corpului ca traieate testoasa 450 de ani sau postasii mor desi fac efort mergand pe jos, sau alte tampenii, de ex spune ca prajelile nu fac rau, ce doctor tampit! Prajelile cresc colesterolul, uleiurile vegetale si margarinele nu sunt de loc bune! Nu mai retin ce zicea, stai sa imi aduc aminte…a, balena inoata toata ziua dar tot grasa e, ce tampit, uite un ex de la mine, un fost coleg de al meu, deci tot 49, are un burtoi cât un butoi, pt ca nu face absolut nimic, eu care ma mai misc si sap, greblez, muncesc, merg pe jos, nu stau numai cu fundul in scaun, si evident ca mananc putin, nu bag in mine ca…sunt suplu, deci doctorul greseste din mai multe puncte de vedere, a, da , se poate muri si fiind suplu, de prostata, de AVC, altele, dar riscul de a avea asa ceva scade foartw mult odata cu scaderea greutatii, a, sau sunt unii obezi din cauze endocrine, astane altceva, niciodata un efect nu re o singura cauză! Sună-l, te rog, pedoctorul asta sa ii tin un curs si sa ii dau cartea mea in editie completă! Toti doctorasii vin sa isi dea cu parerea, eu cred ca nici nu e doctor, e o poveste ca sa vanda cineva vreun produs de slabit, ar mai fi, mult si bine! Acum am vazut si comentariile postarii originale si vad ca nu sunt chiar tâmpit si multi sunt de acord cu mine in detrimentul ideilor de doi bani ale acestui doctoras de un ban. Dr nostru Gheorghe Stroescu parca il cheama, ii dă “na-na” acestui vraci la orice ora din zi si din noapte… Inca o data imi cer scuze pt comentarii prea lungi..

 3. Dudex says:

  Marș la căcat,că medicul asta este mort de mult timp,tocmai din cauza stilului de viață pe care l-a promovat.Sa vavtragbla la muie de căcați mincinoși.

 4. […] -Dacă mersul pe jos era, cu adevărat util atunci poștașii ar fi nemuritori. Balenele sunt mereu în mișcare, înnoată, beau multă apă, mănâncă pește, dar sunt oricum grase. Iepurii aleargă necontenit, mănâncă doar morcovi, dar trăiesc 15 ani. Broasca țestoasă nici nu aleargă, nici nu face nimic- și trăiește 450 de ani! Sursa […]

 5. Dorin says:

  Logic, are dreptate!. Femeile traiesc mai mult, pentru ca nu fac efortul fizic al barbatilor

 6. io says:

  Are dreptate, femeile traiesc mai mult, ca nu fac efort fizic

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved