A slăbit 100 kg fără dietă, cu ajutorul a șapte reguli pe care le-a formulat singur – gândul
Wed, Sep 12th, 2018

A slăbit 100 kg fără dietă, cu ajutorul a șapte reguli pe care le-a formulat singur

Povestea de viață a lui Jon Gabriel, broker pe Wall Street, a reușit să uimească o lume întreagă. Acesta a dat jos 100 kg timp de 30 de luni, și asta fără nicio dietă. Începe cu creierul, nu cu dietele!

Jon a refuzat să accepte orice dietă propusă de dietologi și a decis să înceapă de unul singur acest proces de slăbire lung și complicat. Deprins să sistematizeze orice informație care-i vine în minte, acesta a formulat 7 reguli pentru slăbire, care l-au ajutat în cele din urmă să-și împlinească visul.

Regula 1: am ignorat orice dietă și am început să mă clarific cu substanțele nutritive

Am înțeles astfel că întreaga viață am avut insuficiență de acizi grași omega-3, de vitamine și proteine vegetale de calitate înaltă. Se pare că nicio dietă nu vorbește despre asta. Și este greșit. Mi-am schimbat propriul regim alimentar, pentru a primi resurse nutritive suficiente.

După aceasta dorința de a consuma dulciuri și chipsuri a dispărut. Pur și simplu nu voiam să le mănânc. Se pare că conțineau ceea ce îmi lipsea.

Regula 2: mi-am vindecat intestinul

Nici nu înțelegeți cât este de important asta – un intestin sănătos. Oamenii mănâncă de cele mai multe ori prea mult, pentru că intenstinul nu poate eficient să extragă din hrană resursele necesare. Iar corpul, panicat, mănâncă tot mai mult.

În pus, problemele cu digestia provoacă inflamațății, ceea ce afectează ritmul hormonal.

Regula 3: mi-am revizuit regimul de somn

Este important să dormi suficient și la timp. Să adormi mai devreme și să te trezești mai devreme. Problemele cu somnul duc la apariția problemelor cu greutatea. Motivul e în aceeași hormoni. Insomnia provoacă modificări hormonale, iar asta ne face să fim atrași de dulce și gras. Acest proces duce la un nivel ridicat de cortizol, ceea ce ne forțează să mâncăm fast-food, pentru a ne lupta cu depresia. Însă mâncarea nesănătoasă ne oferă o plăcere de scurtă durată.

Regula 4: mi-am făcut „ordine” în cap

Încă ceva despre cortizol: el mai este numit „hormonul de stres”. Dormi puțin – creezi situații de stres pentru organism. Iar stresul influențează asupra apetitului. Am început să meditez și să-mi imaginez următoarea zi. Vizualizarea este un instrument orientat spre crearea în subconștient a imaginii acțiunilor dorite. Am scăpat de spres și de kilograme.

Regula 5: am auzit de detoxifiere

După câteva luni de studii, am ajuns și la toxine. Am aflat că organismul folosește celulele de grăsime pentru a stoca excesul de toxine. Pe atunci deja scăpasem de 70 de kilograme, dar voiam să scap de încă 30.

Am început să „spăl” organismul cu lichide alcaline – sucul de lămâie, sucuri verzi. Mâncam multă verdeață, salată, varză, fribre.

Ultimile 30 de kilograme le-am eliminat mult mai rapid decât primele 30. Se părea că trebuie să fie invers. Toți știu cât de ușor e să începi să slăbești și cât de greu e să menții kilogramele.

Regula 6: am încetat să-mi fac griji din cauza banilor

Voi spune un lucru straniu, dar adevărat: cu cât mai puțin depinzi de bani, cu atât ești mai fericit. Am trecut la un mod de viață mai simplu și mai ieftin, chiar am început să cultiv unele legume. Când deveneam nervos, știam că pot să merg în spatele casei și să culeg câteva roșii. E mai bine decât să fi mâncat ciocolată.

Regula 7: una foarte simplă

Ca să rezolv problema mea cu greutatea, trebuie să recunoști: nu ești așa din cauta urii, nu ești așa din cauza oaselor grele, ești așa pentru că ești leneș. Trebuie să lupți! M-a ajutat meditația și vizualizarea. Așa am eliminat orice risc de traumă psihologică.

„Îngrășarea emoțională” este o problemă. Mulți oameni se simt aiurea în această lume și astfel caută protecție în cercul lor de grăsime. Și greșesc. Luptă pentru visul tău și totul va fi bine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved