Ai grijă cât de fierbinte bei cafeaua sau ceai – gândul
Fri, Mar 9th, 2018

Ai grijă cât de fierbinte bei cafeaua sau ceai

Acum pe bune, câți dintre noi ne-am gândit măcar o dată că băuturile calde pot fi dăunătoare pentru corpul nostru?

Într-adevăr, de-a lungul timpului oamenii de știință ne-au avertizat că țigările și alcoolul sunt doi factori în legătură directă cu cancerul de laringe și faringe.

Însă de data asta, specialiștii de la Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului avertizează că lichidele consumate fierbinți, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot duce la cancer de esofag.

Iar potrivit specialiștilor, băuturile calde cresc de cinci ori riscul de cancer la cei care mai beau alcool. În cazul fumătorilor, acest risc este dublat.

Concluzia a fost făcută după ce 23 de oameni de ştiinţă de la Agenţia Internaţională OMS pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) au revizuit mai mult de 1.000 de studii despre cafea şi relaţia posibilă cu cancerul. Ei raporteaza că “au existat dovezi inadecvate pentru cancere genitate şi consumul excesiv de cafea”.

Potrivit OMS, cafeaua şi ceaiul din plante, consumate la temperaturi normale, nu cauzează cancer. Oameni de ştiinţă spun că doar consumul de băuturi extrem de calde ar putea duce la cancer al esofagului.

“Un lichid fierbinte ingerat la 65 de grade sau la peste 65 de grade alterează mucoasa esofagului. Este ca și cum te-ai arde. Acolo trebuie să vină organismul și să repare celulele distruse. Daca tot persiști să bei lichide fierbinți, lucrul ăsta devine tot mai greu de reparat de organism și poate să ducă la apariția cancerului.”

Specialiștii nu au oferit multe detalii despre ce înseamnă “temperaturi extrem de calde”, ci doar au sugerat că băuturile precum cafeaua şi ceaiul trebuie consumate la “temperatura de servire”.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved