Ai nevoie de 200 de ore ca să legi o prietenie adevărată – gândul
Tue, Feb 26th, 2019

Ai nevoie de 200 de ore ca să legi o prietenie adevărată

În realitate, toți știu ce e prietenia, dar puțini știu cu ce se mănâncă.

O relație adevărată de prietenie nu se recunoaște după reguli, ci după încredere.

Însă, cum facem deosebirea între un amic și un prieten?

La întrebarea asta au răspuns cercetătorii de la Universitatea din Kansas. În urma unui studiu, aceștia au concluzionat că avem nevoie 50 de ore pentru ca o simplă cunoștință să devină un prieten ocazional, 90 pentru ca ea să ne devină cu adevărat prieten și mai mult de 200 de ore pentru deveni cel mai bun prieten.

Specialiștii au făcut două studii: unul pe 355 de persoane adulte care se mutaseră cu puțin timp înainte într-un alt oraș și altul pe 112 de studenți în primul an de facultate.

În primă fază, aceștia le-a cerut participanților să se gândească la o persoană pe care au întâlnit-o de când s-au mutat. Apoi, trebuiau să descrie cât de mult timp petrec împreună, cât de apropiați se simt de acea persoană și unde se situează ea pe o scara „prieteniei”.

Pentru cel de-al doilea studiu, participanții au fost puși să se gândească la două noi cunoștințe, iar apoi au fost monitorizați în primele nouă săptămâni ale anului universitar. Zilnic, aceștia trebuiau să spună cât timp petrec cu respectivele persoane și cum ar descrie prietenia cu ele – cunoștințe, prieten comun, prieten al unui prieten apropiat . Acest lucru le-a permis cercetătorilor să determine numărul de ore pe care oamenii îl alocă tipurilor de prietenie.

La final, s-a constatat că petrecerea unei unei perioade îndelungate de timp împreună înseamnă o apropiere mai redusă ca prieteni.

Dar timpul liber petrecut cu cineva este ingredientul perfect pentru construirea unei relații de amiciție.

„În construirea unei relații este nevoie să se investească timp. Nu poți obține un prieten de pe o zi pe alta”, a spus coordonatorul studiului.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved