Alcoolul afectează creierul mai mult decât marijuana – gândul
Fri, Feb 23rd, 2018

Alcoolul afectează creierul mai mult decât marijuana

În timp ce consumul de marijuana este legal în tot mai multe țări, România nu permite folosirea drogurilor ușoare în scopuri medicale.

Chiar dacă oamenii de știință au descoperit că iarba este mai sănătoasă în comparație cu alcoolul.

Un nou studiu demonstrează că alcoolul dăunează creierului mai mult decât marijuana. Asta pentru că, spre deosebire de alcool, nu afectează dimensiunea și cantitatea de materie cenușie și albă a creierului, chiar și după ani întregi de consum. Materia cenușie permite funcționarea creierului, în timp ce substanța albă controlează comunicarea în sistemul nervos.

Autor al studiului, profesorul Kent Hutchison de la Universitatea Colorado din Boulder, spune că marijuana poate avea unele consecințe negative, dar nu pot fi comparate cu efectele negative ale alcoolului.

Numai în SUA peste 44% dintre adolescenți au o anumită experiență cu marijuana. Și asta pentru că în Washington, Oregon, California, ganja a fost legalizată în scopuri medicinale.

Cu toate că rezultatele cercetărilor arată că iarba nu face rău creierului, oamenii de știință susțin că efectele sale asupra sănătății mintale sunt încă foarte limitate și incomplete.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 853 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, precum și 439 de adolescenți cu vârste între 14 și 18 ani, privind consumul de alcool și marijuana în ultimele 30 de zile.

Apoi, fiecare participant a fost verificat cu un examen RMN. Cercetările au arătat că alcoolul dăunează creierului mult mai mult decât marijuana.

Marijuana reduce cu 50% riscul convulsiilor epileptice. De asemenea, reduce cu 43,9% riscul convulsiilor la pacienții cu sindrom Lennox-Gastaut, dacă iau medicamente pe baza de canabis în fiecare zi timp de 14 săptămâni.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved