Am putea avea mai mult vaccin Pfizer decât credeam. Spitale din SUA au descoperit că unele fiole conțin mai multe doze – gândul
Thu, Dec 17th, 2020

Am putea avea mai mult vaccin Pfizer decât credeam. Spitale din SUA au descoperit că unele fiole conțin mai multe doze

  • Spitale din SUA au descoperit că unele fiole conțin mai mult de cinci doze
  • FDA, Administrația americană a medicamentului, spune că serul suplimentar poate fi folosit fără probleme
  • În California și Alabama, patru tăvi cu fiole de vaccin, adică aproape 4.000 de doze, au fost returnate

S-ar putea să avem mai mult vaccin Pfizer decât credeam. Câteva spitale din Statele Unite, unde a început deja imunizarea, au descoperit că unele fiole nu conțin doar cinci doze, ci chiar șase sau șapte.

FDA, Administrația americană a medicamentului, spune că serul suplimentar poate fi folosit fără probleme, deoarece este o situație de criză și fiecare doză este importantă.

Dar, în timp ce unele doze se câștigă, altele se pierd. În California și Alabama, patru tăvi cu fiole de vaccin, adică aproape 4.000 de doze, au fost returnate, după ce temperatura din congelatoare a scăzut sub cea recomandată, de minus 70 de grade Celsius. Se cercetează acum dacă serul ținut la o temperatură mai scăzută mai este bun sau nu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved