Apa poate ucide coronavirusul, potrivit oamenilor de știință ruși – gândul
Sun, Aug 2nd, 2020

Apa poate ucide coronavirusul, potrivit oamenilor de știință ruși

Un studiu realizat de oamenii de știință ruși a arătat că apa poate distruge aproape complet noul coronavirus în 72 de ore.

Temperatura apei este foarte importantă în distrugerea apei

Rezistența virusului depinde în mod direct de temperatura apei – 90% din particulele de virus mor în apa din temperatura camerei în 24 de ore și 99,9% în 72 de ore, potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare al Virologiei și Biotehnologiei VECTOR.

Apa la temperatura de fierbere ucide virusul Sars-CoV-2 complet și instantaneu, spun cercetările publicate joi de Serviciul Federal rus pentru bunăstarea umană, potrivit AA.com

Virusul poate trăi în apă în anumite condiții, dar nu se înmulțește nici în apă, nici în apă dulce, a arătat studiul.

De asemenea, rămâne activ până la 48 de ore pe oțel inoxidabil, linoleum, sticlă, plastic și ceramică.

Cercetările au descoperit că virusul este instabil și că majoritatea dezinfectanților casnici sunt eficienți împotriva lui.

Acesta a arătat că alcoolii etilici și izopropilici cu concentrație de 30% pot ucide până la un milion de particule de virus în jumătate de minut, contrazicând studiile anterioare care spuneau că este necesară o concentrație de peste 60%.

Dezinfectanții cu clor au aceeași eficiență, curățând complet o suprafață de Sars-CoV-2 în termen de 30 de secunde, potrivit studiului.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa