Aproape două treimi dintre femeile care spun că nu au fost niciodată într-o relație abuzivă au suferit un comportament toxic – gândul
Tue, Feb 26th, 2019

Aproape două treimi dintre femeile care spun că nu au fost niciodată într-o relație abuzivă au suferit un comportament toxic

Nu trebuie să rămâi cu vânătăi pentru ca un comportament să fie considerat abuz.

Mulți oameni nu-și dau seama că au relații abuzive din punct de vedere emoțional sau psihologic.

Acest lucru se datorează faptului că nu cred că acel comportament al partenerului este destul de rău. De fapt, semnele timpurii ale abuzului pot fi chiar interpretate greșit ca fiind “romantice”.

Un studiu evidențiază modul în care pot fi situațiile abuzive din punct de vedere emoțional.

Relațiile abuzive sunt mai frecvente decât credeți. Abuzul în cuplu, de orice fel ar fi el, afectează una din patru femei și unul din șase bărbați în timpul vieții .

Dar există concepții greșite despre ceea ce face ca relația să fie abuzivă. De exemplu, unii oameni cred că dacă partenerul lor nu i-a atins niciodată cu un deget, ei nu pot să le dăuneze cu adevărat. Acest lucru nu este adevărat, iar abuzul psihologic poate fi la fel de dăunător ca și abuzul fizic .

Un nou studiu subliniază cât de mult poate fi înrăutățit abuzul psihologic și emoțional în relații.

Studiul realizat pe 122.000 de femei a constatat că peste o treime (34,5%) au declarat că au fost într-o anumită relație abuzivă. Dar, probabil, cel mai șocant lucru a fost că, din 65,5% dintre respondenți care au spus că nu au fost niciodată într-o relație abuzivă, aproape două treimi au avut parte de un comportament problematic, toxic din partea unui partener, ceea ce ar putea constitui un abuz.

Iată câteva dintre modalitățile de comportament ale partenerilor:

• Conectat la conturile lor de social media sau la telefon fără permisiune.

• A venit neanunțat la un eveniment la care nu a fost invitat, deoarece locația lor a fost distribuită pe social media.

• A încercat să le oprească socializarea cu prietenii.

• Le-a făcut să se simtă rău cu comentarii urâte.

• Le-a intimidat fiind agresiv.

Katie Ghose, directorul executiv al Asistenței Femeilor, a declarat pentru Cosmopolitan că una dintre cele mai mari probleme constă în concepțiile greșite pe care le avem despre dragoste.

“Verificarea telefonului dvs., întoarcerea neanunțată și îți spune cu cine să vă vedeți sau nu este adesea interpretat greșit de partenerul tău ca arătând că îi pasă de tine”, a spus ea. “Dar acest lucru nu este romantic, este un comportament care controlează comportamentul, care îți poate afecta încrederea și independența și, dacă se repetă zilnic, este în cele din urmă abuziv”.

“Potrivit rezultatelor șocante ale cercetărilor noastre, multe femei mai tinere ar putea să nu recunoască faptul că partenerul lor este abuziv dacă nu există violență fizică și poate chiar să creadă că un comportament amenințător, controlat și intimidant este normal în relații”, a spus Ghose.

Alte constatări din sondaj au fost că jumătate dintre respondenți (55,8%) au avut observații dureroase din partea partenerului lor, 38,2% au fost presați în ceva sexual pe care nu au vrut să îl facă, o treime (33,4%) a fost intimidat de partenerul lor fiind agresiv fizic.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved