Ar putea fi cel mai longeviv pacient Covid din lume! În ce stare este după 8 luni de spitalizare – gândul
Thu, Oct 15th, 2020

Ar putea fi cel mai longeviv pacient Covid din lume! În ce stare este după 8 luni de spitalizare

Un polițist italian ar putea fi cel mai longeviv pacient Covid din lume. Povestea lui este o adevărată dramă, iar acum presa peninsulară scrie că Stefano Lancilli mai este în viață doar printr-un miracol. De fapt, la un moment dat, în cele opt luni de spitalizare, medicii îi mai dădeau doar 48 de ore de trăit!

Stefano Lancilli are 55 de ani și este un „carabinier” din Lodi. A fost diagnosticat cu Covid-19 în luna martie și a mai ieșit din spital abia în octombrie, după opt luni de chin și groază.

Stefano Lancilli, un pacient cu probleme

Inițial, Stefano Lancilli a ajuns în spital diagnosticat cu pneumonia. Se întâmpla în noiembrie 2019, iar după câteva săptămâni ajungea pe mâna medicilor de la Codogno, pentru probleme ortopedice. Aici a început un adevărat calvar pentru el fiindcă simptomele de pneumonie i-au reapărut. În data de 2 martie, a fost testat, iar rezultatele au arătat că polițistul din Lodi are Covid-19. Bolnav de inimă și diabetic, nu a suportat intubația!

„La un moment dat, i-au mai dat 48 de ore de viață. Eram aproape resemnată că-l pierd”, spune acum Nadia, soția lui. La rândul său, Stefano Lancilli este senin: „Lunile cu Covid sunt pentru mine o gaură neagră. Cu greu îmi amintesc ceva. Nici nu știam despre pandemie și carantină”.

S-a externat din Spitalul Sant’Angelo Lodigiano după opt luni de coșmar, pe 9 octombrie. Are cu 35 de kilograme în minus și mușchii atrofiați de la lunga perioadă de stat în pat. Abia merge, așa că recuperarea se anunță un alt chin căruia Stefano Lancilli trebuie să-i facă față. La întoarcerea acasă, în Lodi, colegii polițiști l-au întâmpinat cu sirena, de bucurie că a scăpat cu bine de calvarul Covid-19.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa