Ăsta este motivul pentru care 70% dintre cupluri se destramă în primii 2 ani de relație – gândul
Mon, Feb 26th, 2018

Ăsta este motivul pentru care 70% dintre cupluri se destramă în primii 2 ani de relație

Să te îndrăgostești e ușor, însă să rămâi îndrăgostit cere efort.

Ăsta pare a fi motivul pentru care peste 70% dintre relații se duc pe apa sâmbetei în primii doi ani, potrivit profesorului de psihologie Eli Finkel.

Eli Finkel a găsit o explicație, care ar putea reprezenta cauza despărțirilor pe care le vedem la tot pasul.

Majoritatea relaţiilor ajung să se răcească pentru că sunt expuse de-a lungul timpului la o sumedenie de „riscuri”.

Însă potrivit profesorului Finkel, se pare că egoismul nostru este motivul pentru care relațiile din ziua de azi nu mai rezistă. Psihologul mărturisește că așteptăm prea mult de la partenerii de viață, iar în schimb oferim mult prea puțin. Avem așteptări mari de la cei din jurul nostru, iar atunci când nu ni se dă ceea ce ne dorim, rămânem dezamăgiți.

Iar atunci când relația începe să scârțâie, preferăm să o aruncăm la “coșul de gunoi”, în loc să încercăm să o reparăm.

În plus, Finkel susține că suntem generația care renunță prea ușor la orice. Ne dorim o viață ca-n filme și o iubire desprinsă din basme, dar preferăm confortul. Și suntem atât de speriați de compromisuri, încât ne e frică de eșecuri, de dezamăgiri și preferăm să nu iubim, ca să nu suferim.

Profesorul de psihologie crede că partenerii de cuplu ar trebui să scadă drastic aşteptările dacă vor să se simtă cu adevărat împliniţi într-o relaţie.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved