Astea sunt alimentele pe care stomatologii nu le mănâncă niciodată – gândul
Tue, Feb 26th, 2019

Astea sunt alimentele pe care stomatologii nu le mănâncă niciodată

Știm cu toții că pentru un zâmbet sănătos și frumos este necesară o bună igienă, dar și evitarea anumitor alimente care ne pot distruge dinții.

Nu vorbim despre cafea și ceai, care lasă pete sau dulciuri, ci despre alimente pe care mulți le consideră sănătoase, dar sunt un adevărat dușman al dinților.

Floricele de porumb

Stomatologii spun că nu doar chimicalele folosite dăunează, cât mai ales duritatea boabelor, care în contact repetat cu suprafeţe dentare este nocivă.

“Cei mai mulți oameni care vin la cabinetul nostru, au dinții rupți din cauza popcorn-ului”, a explicat Jonathan Neman.

Fructe uscate

Sunt lipicioase şi au un conţinut bogat în zahăr. Acest lucru favorizează dezvoltarea bacteriilor nocive în gură care atacă smalţul.

Apă caldă cu lămâie

Dacă îți incepi ziua cu un pahar de apă caldă și de lămâie, trebuie să știi că lămâie distruge dinții din cauza acidității. Renunță la a bea apă caldă cu lămâie, pentru că erodarea smalțului e mai puternică sau foloseste de fiecare data un pai pentru ca zeama de lămâie să nu intre în contact cu dinții.

Oţetul

Într-un studiu s-a demonstrat ca persoanele care consumau frecvent alimente cu conţinut mare de oţet aveau un risc de la 30-85% mai mare de a suferi de eroziunea smalţului dentar.

Sucurile carbogazoase

Bogate în zahăr, sucurile carbogazoase sunt acide şi erodează dinţii chiar şi atunci când sunt băute în cantităţi mici.

Pâinea

Combinaţia de zahăr şi carbohidraţi din pâine este dăunătoare pentru dantură, iar pentru că se lipeşte de dinţi o face și mai nocivă. Spală-te pe dinți imediat după ce mănânci pâine.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved