Când totul merge prost, elimină aceste lucruri din viața ta – gândul
Sun, Jan 21st, 2018

Când totul merge prost, elimină aceste lucruri din viața ta

E greu să-ți schimbi comportamentul. Din fericire, există știință. Cu ajutorul ei, poți să schimbi tot ceea ce te deranjează și îți face rău.

Nu există fraze stupide precum “Nu mă pot schimba”. Tot ce contează este să ai un motiv ca să o faci și să îți dorești să fii mai bun.

Schimbă aceste lucruri din viața ta și ea va deveni mai frumoasă.

Puterea voinței este slabă

Îți spun doar atât, voința este decisivă pentru succesul în viață. Este mult mai puternică decat motivația.

Informațiile nu duc la acțiune

Emoțiile duc la acțiune. Informațiile ne permit să știm în ce direcție mergem, dar emoțiile sunt cele care ne conduc la acțiune.

Elimină oamenii care-ți controlează viața

Înconjoară-te de oameni optimiști, care te vor susține și te vor ajuta să-ți realizezi scopurile.

Internetul îți distruge capacitatea de a te concentra

Ușor, ușor funcția creierului se pierde in momentul când ai decis să fii în continuă conexiune cu tot ce se întâmplă pe internet. Oamenii de stiință au demonstrat că omul care e conectat non stop la internet nici nu citește textul – el ia bucăți de informație, sărind de la un text la altul.

Facebook te face nefericit

Potrivit rezultatului unui studiu al Universităţii din Copenhaga urmărirea activităţii altor persoane pe reţele de socializare precum Facebook, fără a interacţiona cu acestea, are efecte negative asupra stării de spirit a utilizatorilor şi poate genera invidie.

Alimentele care îți distrug creierul

Unele alimente au un efect devastator asupra funcționării creierului – alimentele prăjite și procesate, alimentele sărate, alcoolul, alimentele de tip fast food, îndulcitorii artificiali, proteinele procesate

Sportul îți ajută creierul

Activitatea fizică regulată face minuni pentru creier.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că sportul este un mod prin care se pot forma neuroni noi. Activitatea fizică stimulează producţia de FNDC5, o proteină eliberată în sânge atunci când corpul se mişcă şi transpiră. În timp, această proteină duce la formarea unei alte proteine din creier, BDNF, care stimulează naşterea şi dezvoltarea neuronilor noi.

Meditația îți schimbă creierul

În urma mai multor studii, oamenii de știință au demonstrat că cei care practică zilnic meditația, pot produce schimbări semnificative ale undelor care caracterizează diversele stări de conștiință. În plus, meditatia determinată o reorganizare a conexiunilor neuronale.

Redu consumul de alcool

Consumul mare de alcool, pe termen lung, poate schimba structura creierului: scade numărul de celule gri din zonele responsabile de învăţare, memorie, şi distruge fibrele albe.

Opamina , serotonina, oxitocina şi endorfine

Acești patru neurotransmițători provoacă fericirea in corpul nostru. Așa că încearcă să fii zilnic un chimist al propriei tale stări de fericire.

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa