Ce faci atunci cand simti ca nu mai poti? – gândul
Fri, Feb 15th, 2019

Ce faci atunci cand simti ca nu mai poti?


Simti ca totul merge pe dos? Ca totul se prabuseste in jurul tau? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti chiar si cele mai grele momente ale vietii.

„Intotdeauna sa privesti la ce ti-a ramas, niciodata sa nu mai privesti la ce ai pierdut”, spunea autorul Robert Schuller intr-o lucrare de-a sa. Dar oare cati dintre noi suntem capabili sa procedam astfel? Cum cautam o cale noua atunci cand viata ne loveste? Cum ne vindecam inima, sufletul?

Lumea in care traim este un loc obositor. Insa cu totii suntem mult mai rezistenti decat credem, iar acesta este un adevar incontestabil. Va exista intotdeauna mai multa iubire de oferit, mai multa speranta, mai multa pasiune de investit in ceea ce facem.

Cu totii suntem poate epuizati, cu totii ne simtim descurajati in unele momente. Insa trebuie sa avem mai multa incredere in noi, sa depasim obstacole. Doar pentru ca esti la pamant nu inseamna ca nu poti face un pas mic catre schimbare.

Ai voie sa cazi! Permite-ti sa cazi… Unele schimbari apar treptat. Da-i timp timpului. Da, ai toate motivele sa fii obosita. Esti obosita pentru ca faci o schimbare. Esti obosita pentru ca evoluezi.

Iar pentru a face o schimbare, trebuie sa-ti activezi forta spirituala. Iata cum faci asta!

1. Ai grija de tine

Acest lucru ar trebui sa fie prioritar pentru tine. Dormi suficient, permite-i mintii sa se odihneasca corespunzator, sa se relaxeze la nevoie, fa miscare, petrece timp de calitate cu oamenii de calitate din viata ta, fa ce iti aduce bucurie, iubeste-te!

2. Nu te agata cu orice pret de oameni, de situatii, de lucruri

Cand crezi ca pierzi totul, ai tendinta sa intri in panica. Insa poate Dumnezeu are un plan mai bun pentru tine, nu te-ai gandit niciodata la asta? Poate ca de ce tii tu cu dintii, nici nu ai nevoie. Vei vedea ca odata ce vei depasi tristetea sau sentimentele dure care te incearca acum… va iesi si soarele pe strada ta. Si te vei simti mai eliberata ca niciodata. Indrazneste doar sa mergi mai departe.

3. Tinteste cat mai sus

Nu mai privi in trecut, nu ai ce gasi acolo. In schimb, concentreaza-te pe viitor, exploreaza-ti ideile, interesele. Ce te face fericita cu adevarat? Ei, bine, fa acel lucru. Visurile tale pot deveni realitate, trebuie doar sa iti gasesti scopul si sa tintesti cat mai sus. Poti face multe, ai incredere in tine.

4. Da-ti voie sa simti

Daca ai ajuns intr-un punct critic in care crezi ca totul se destrama in jurul tau, atunci este important sa intelegi acest lucru. Si sa iti dai timp sa suferi, sa fii trista. Cu cat te vei opune mai mult trairilor tale, cu atat mai mult acestea vor persista.

Nu te simti vinovata pentru vulnerabilitatea ta. Descarca-te, lasa totul sa iasa la suprafata, elibereaza-te. Permite-ti sa simti!

5. Da-i timp timpului

Totul e trecator in viata. Totul are un inceput, dar si un sfarsit.

Poate vei avea momente in care totul ti se va parea pe dos, insa ceea ce traiesti azi, maine se va sfarsi. De pilda, poate te vei lovi de situatii care par sa nu se mai termine, insa felul in care te simti acum nu va dura la nesfarsit. Asa ca tot ce ai de facut este sa gasesti putere in interiorul tau sa depasesti momentul. Si putere ai!

sursa www.andreearaicu.ro Foto: Shutterstock.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved