Ce sa nu accepti intr-o relatie. 5 lucruri peste care sa nu treci! – gândul
Thu, Feb 8th, 2018

Ce sa nu accepti intr-o relatie. 5 lucruri peste care sa nu treci!

Ar trebui sa stii ce sa nu accepti intr-o relatie si sa discuti cu partenerul tau daca simti ca sunt lucruri de rezolvat. Nu e normal sa se comorte urat cu tine, chiar daca sunteti de mai multi ani impreuna!

Uneori e greu sa iti dai seama ce e acceptabil si normal intr-o relatie si ce nu. Mai ales daca esti intr-o relatie de mult timp si toata lumea te bombardeaza cu ideea ca, in timp, orice relatie se schimba. Se schimba, dar nu neaparat in rau! Daca ti se pare ca lucrurile nu merg cum ar trebui intre voi, gandeste-te ce sa nu accepti intr-o relatie. Apoi, analizeaza situatia voastra si ia atitudine!

Ce sa nu accepti intr-o relatie

1. Sa fii mintita

Pe primul loc in categoria “Ce sa nu accepti intr-o relatie” sunt minciunile! Nu vorbesc acum despre minciuni spuse ca sa nu strice petrecerea surpriza de ziua ta. Ci despre minciunile adevarate! Si nu numai despre minciunile pe care ti le spune tie, ci si cele spuse altora! Pentru ca, daca ii minte pe altii, te poate minti si pe tine. E doar o chestiune de timp. Mincinosii, de obicei, nu isi asuma raspunderea pentru actiunile lor, scrie Bustle.com.

2. Sa te insele

Unele cupluri decid sa aiba relatii deschise. E o optiune. Dar daca voi ati decis ca veti avea o relatie monogama, infidelitatea nu are ce sa caute in relatie! Daca se intampla sa te insele si decideti impreuna sa incercati sa depasiti acest moment, ok! Dar nu lasa sa se intample in mod repetat! Si, atentie! Te poate insela si emotional, nu numai fizic! Faptul ca aveti cativa ani de relatie nu e o scuza pentru infidelitate.

3. Abuzul emotional si fizic

Stii ce sa nu accepti intr-o relatie nici in ruptul capului? Abuzul emotional! Daca observi ca partenerul incearca sa te controleze si sa te faca sa te simti rau sau vinovata, asta inseamna abuz! Daca te ameninta ca se desparte de tine in mod constant, daca spune ca se sinucide daca il parasesti sau te invinuieste pentru problemele lui, e cazul sa iesi din relatia asta! E gresit sa se comporte asa!

4. Sa te trateze ca pe bucatareasa/finantatoarea/ingrijitoarea lui

Intr-o relatie de durata e normal sa va ajutati unul pe altul. De exemplu, daca esti in oras si iti da SMS prin care te roaga sa ii cumperi niste medicamente in drum spre casa, e ok! Dar nu e ok sa lase mizerie in urma lui si sa aiba pretentia ca tu sa cureti. Nu e normal nici sa isi dea demisia frecvent de la locurile de munca in ideea ca tu il vei sprijini financiar! Deci nu e normal ca un singur partener sa faca treaba pe care, in mod normal, o fac doi! Responsablitatile, treburile casei si facturile se impart la doi!

5. Sexul care nu iti place!

Si cuplurile fericite au nopti mai proaste. Dar daca sexul intre voi nu merge chiar deloc pentru ca e prea egoist sau lenes si nu ii pasa de nevoile tale, nu iti imagina ca asa e normal! Pentru ca nu e! Chiar daca aveti o relatie de durata, ar trebui sa ii pese daca si pentru tine sexul e distractiv, confortabil si relaxant. Daca nu ii pasa cum te simti, ar trebui sa vorbesti cu el despre asta. Daca tot nu ii pasa, pleaca din aceasta relatie!

Vrei sa stii ce sa nu accepti intr-o relatie? Mai trece pe lista ultimatumurile, refuzul de a discuta lucrurile mai neplacute dintre voi, furia necontrolata, faptul ca nu te sprijina in ceea ce iti doresti sa faci, impolitetea fata de prieteni si de membrii familiei tale.

sursa www.andreearaicu.ro FOTO: Guliver

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa