Cea mai proastă veste! Primul caz de Covid-19 și gripă sezonieră, detectate simultan la aceeași persoană! – gândul
Tue, Oct 13th, 2020

Cea mai proastă veste! Primul caz de Covid-19 și gripă sezonieră, detectate simultan la aceeași persoană!

De ce ne era teamă, nu scăpăm: a fost descoperit primul caz de Covid-19 și gripă sezonieră, detectate simultan la aceeași persoană! S-a întâmplat în Mexic, iar pacientul este o femeie în vârstă de 54 de ani, persoană cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună.

Descoperirea din Mexic îngrijorează comunitatea medicală deoarece convergenţa celor două boli, Covid-19 și gripa sezonieră, va pune o şi mai mare presiune asupra sistemului sanitar. „Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris pe Twitter, responsabilul cu gestionarea epidemiei de gripă din Mexic, Alejandro Macias.

Pacienta, o femeie cu antecedente de obezitate

Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, a confirmat prima infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi cu gripa sezonieră la aceeaşi persoană. „A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala Covid-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a precizat oficialul guvernamental.

Cazul a fost detectat la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, persoană suferindă de o boală autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică. Ea a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie „Salvador Zubirán”. După mai multe săptămâni de spitalizare, femeia a fost externată pentru perioada 5-6 octombrie, dar a fost din nou internată după ce a prezentat febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1. Evoluţia actuală a pacientei este una bună.

Până duminică, Mexicul a înregistrat în total 83.781 de decese şi 817.503 cazuri de Covid-19.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved
aaaaa