Cele mai eficiente antibiotice naturale – gândul
Wed, Apr 11th, 2018

Cele mai eficiente antibiotice naturale

Natura ne-a pus la dispozitie de-a lungul mileniilor mii de antibiotice si remedii naturale. Cei mai multi oameni probabil nu stiu, insa toate medicamentele farmaceutice au provenit initial din plantele pamântului. Dupa ce si-au dovedit eficienta in tratarea anumitor afectiuni, industria farmaceutica a creat versiuni sintetice, pe care sa le poata breveta. Astfel, isi pot retine drepturile exclusive asupra castigurilor provenite din aceste brevete pe o anumita perioada de timp.

Ideea este ca orice medicament de pe pamânt a avut la origine o planta sau un condiment, o frunza de copac sau o radacina, un fruct de padure sau unul obisnuit. Din fericire, unele dintre aceste plante medicinale actioneaza ca antibiotice naturale foarte eficiente. Mai ales daca sunt pregatite corect, aceste remedii medicinale pot produce efectele dorite fara multe dintre efectele secundare asociate cu antibioticele farmaceutice.

Antibioticele farmaceutice puternice au, cu siguranta, rolul lor in societatea de azi. Insa inmultirea unor tulpini de bacterii rezistente la antibiotice (precum si la alte infectii) au dezvoltat o noua clasa de medicamente similara, dar mai puternica. Dezavantajul este ca acestea lasa in corpul uman reziduuri care necesita la un moment dat initierea unui proces de inlaturare a acestora sau de detoxificare.

Sunt multe afectiuni si boli care nu raspund bine la antibioticele naturale. Succesul, insa, consta in a sti care sunt antibioticele potrivite pentru fiecare afectiune in parte, precum si combinatiile care actioneaza cel mai eficient. Desigur, cu cât folosesti mai curând un tratament cu un antibiotic natural, cu atât mai repede se va remedia si infectia sau inflamatia.

Exista un numar de candidati care intra in categoria de antibiotice naturale de spectru larg. O parte dintre acestia ar trebui sa fie nelipsiti din alimentatia zilnica, pentru ca servesc drept masura preventiva de fiecare data când sunt consumati. Iata care sunt:
• Usturoi
• Ceapa
• Turmeric
• Pudra de curry
• Ghimbir
• Scortisoara
• Cardamon

Uleiurile esentiale de oregano, cimbru si busuioc s-au dovedit si ele a avea puternice proprietati antimicrobiene. La fel si uleiul de lavanda.
Uleiul de oregano este in special eficient in tratarea unor infectii ale tractului gastrointestinal, fiind considerat un antibiotic de spectru larg deosebit de puternic. Fiind, insa, atat de puternic, trebuie avut in vedere ca poate produce si o asa-numita criza de vindecare (sau efect de detoxificare, când corpul are anumite simptome mai neplacute, inainte de a se simti bine).

Mierea este folosita de mii de ani pentru accelerarea procesului de vindecare a pielii precum si a membranelor mucoasei tractului gastrointestinal. Mierea de Manuka (o specie din clasa arborelui de ceai din Noua Zeelanda) in special pare sa aiba proprietati antibacteriene puternice.

“…teste clinice au aratat ca miere de Manuka este eficienta impotriva a peste 250 de tulpini de bacterii, printre care:
• MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina)
• MSSA (Staphylococcus aureus sensibil la meticilina)
• VRE (enterococci rezistenti la vancomicina)
• Helicobacter Pylori (care cauzeaza ulcerul de stomac)”

Un bucatar cu experienta stie cum sa includa atat usturoiul cat si turmericul in cel putin un fel de mâncare pe zi. La fel, ghimbirul si mierea pot fi folosite regulat in alimentatie, odata ce se cunosc beneficiile acestora pentru sanatate. Trebuie luat in considerare, insa, faptul ca mierea nu trebuie gatita sau incalzita pentru ca isi pierde mare parte din proprietatile curative prin aceste procese. De asemenea, prea mult ghimbir poate avea un efect de deshidratare, de aceea e bine sa fie folosit in mod corespunzator. In Orient, insa, ghimbirul este folosit zilnic pentru proprietatile sale de a alunga bolile.

Ceaiul Pau d’Arco este un alt antibiotic natural de spectru larg cu proprietati puternice antifungice. Poate actiona eficient in cazul suprapopularii tractului gastrointestinal cu candida albicans.

Pau d’Arco

Pau d’Arco provine dintr-o scoarta de copac din padurea tropicala din Amercia de Sud si muntii Anzi si s-a observat ca este neobisnuit de rezistent la multe dintre bolile care apar in aceste climate.

Extractul din frunze de maslin este o alternativa pentru un antibiotic de spectru larg.

La inceputul secolului trecut, oleuropeina a fost izolata din extract de frunze de masline, pentru ca se credea ca acest compus fitochimic confera maslinului rezistenta la boli. Cercetatorii din Olanda au descoperit astfel ca acidul elenolic, un compus al oleuropeinei, actiona ca un antibiotic de spectru larg, care impiedica in siguranta si cu eficienta atât dezvoltarea bacteriilor, cât si a virusurilor si ciupercilor.
Extractul din sâmburi de grapefruit este un alt antimicrobian foarte apreciat folosit frecvent pentru tratarea suprapopularii cu candida, dar si pentru multe alte infectii bacteriene. Se foloseste si pentru curatarea si dezinfectarea alimentelor si produselor alimentare proaspete.
Alte remedii naturale sunt echinaceea si solutii pe baza de gentiana pentru tratarea racelilor si a gripei, a durerilor de gât si a afectiunilor respiratorii. Ceaiurile pregatite cu miere cruda, nefiltrata si organica reprezinta o alta modalitate de a profita de un superaliment natural cu proprietati medicinale.

Argintul coloidal ocupa un loc aparte in farmacia naturii

In anii 1970, Dr. Robert O. Becker de la Universitatea Medicala din Siracuza a inceput sa studieze intens argintul coloidal. A descoperit astfel ca argintul nu numai ca ucide bacteriile, dar ucide acele bacterii care dezvolta rezistenta la toate antibioticele cunoscute, fara efecte secundare.
Argintul coloidal poate fi folosit atat pentru uz extern, cat si intern. Insa nu se recomanda o utilizare prelungita a acestuia pentru uz intern pentru ca argintul coloidal poate afecta microflora intestinala delicata omorand bacterii benefice, desi nu intr-o masura atat de mare ca antibioticele farmaceutice.

Iata asadar o recapitulare cu lista completa a celor mai eficiente antibiotice naturale:
• 1. Usturoi
• 2. Ceapa
• 3. Turmeric
• 4. Pudra de curry
• 5.Ghimbir
• 6.Scortisoara
• 7.Cardamon
• 8.Uleiuri esentiale de oregano, cimbru, busuioc, lavanda, etc.
• 9.Miere
• 10.Ceai Pau d’Arco
• 11.Extract din frunze de maslin
• 12.Extract din samburi de grapefruit
• 13.Echinaceea
• 14.Gentiana
• 15.Argint coloidal

Concluzii

Exista cateva antibiotice naturale foarte eficiente care pot fi utilizate de persoane care au dezvoltat alergii la antibioticele farmaceutice. Acestea pot fi folosite cu succes pentru a intari sistemul imunitar si a proteja contra afectiunilor sezoniere.
Sunt multe surse de infectii, fie de natura bacteriana, virala, parazitologica, fungica etc. Este recomandat a se consultat un specialist pentru a identifica sursa si gradul de afectare.

Surse utilizate pentru acest articol:
http://www.theatlantic.com/health/archive/2015/01/the-new-antibiotics-might-be-essential-oils/384247/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3070620/
http://naturalsociety.com/what-are-the-most-effective-natural-antibiotics/
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-647-pau%20d%27arco.aspx?activeingredientid=647&activeingredientname=pau%20d%27arco

viataverdeviu.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved