Ciocolata și cofeina sunt nocive, dar în combinație fac minuni – gândul
Thu, Jan 25th, 2018

Ciocolata și cofeina sunt nocive, dar în combinație fac minuni

Nu o spunem noi, ci cercetătorii...

De-a lungul timpul, ni s-a tot spus să renunțăm la ciocolată și la cofeină. Motivul? Păi unii susțineau că delicioasa ciocolată este otravă pentru organism, că atacă sistemul osos, în timp ce alții afirmau că substanța din cafea și ceai, cofeina, ne stresează și stimulează adrenalina.

Bullshit…. Fix când ne pregăteam să ne “pedepsim” glicemia și să renunțăm la cioco, oamenii de știință ne dau o veste bună.

Dr. Bulan de la Universitatea din Clarkson și echipa sa, după ani buni de studiu, au ajuns la concluzii interesante despre consumul de cofeină și ciocolată.

Bulan susține că cele două ingrediente combinate îți sporesc atenția și concentrarea. Voluntarii care au consumat ciocolată și o băutură care conținea cofeină au putut să îndeplinească cele mai dificile sarcini.

Conținutul ridicat de cacao din ciocolată reduce tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sangvin spre creier. Cofeina poate declanșa anxietatea, stări de agitație și nervozitate.

Dar, consumate împreună, în limite normale, fac minuni.

Sursa: Noizz.ro Foto: Shutterstock

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved