Consumă chefir preparat la tine acasă și nu vei mai avea probleme cu tensiunea ori colesterolul! – gândul
Tue, Jul 3rd, 2018

Consumă chefir preparat la tine acasă și nu vei mai avea probleme cu tensiunea ori colesterolul!

Chefir făcut acasă – Am putea crede că această băutură cu un nume prietenos s-a născut în Caucaz în vremuri străvechi?

Chefir făcut acasă – Nomazii au lăsat la fermentat laptele de capră, oaie, vacă și fructe în saci de piele, după care au descoperit acest concentrat de vitamine și probiotice numit kefir.

Există două feluri în magazinele bio: chefirul cu fructe și chefirul cu lapte. Primul este ușor spumant și acidulat, al doilea este ca laptele coagulat. Ambele conțin vitaminele A, B, E, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

Cum îl prepari acasă

Chefirul cu fructe

Amestecați 3 linguri de zahăr nerafinat, 2 de granule de chefir, o smochină uscată bio, sucul de la o lămâie bio și 1 l de apă minerală.

Lăsați la odihnă  timp de 24-48 de ore la temperatura camerei, evitând lumina solară. Strecurați și consumați ca atare. Păstrați granulele proaspete în puțină apă.

Chefirul cu lapte

Amestecați 30 de grame de boabe de chefir cu 1 litru de lapte integral. Lăsați să stea  24- 48 de ore la temperatura ambiantă, evitând, ca și în cazul celui cu fructe,  lumina soarelui, strecurați. Păstrați granulele în puțin lapte de această dată.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved