CORONAVIRUS | Evenimentul MAJOR care ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului în Italia și Spania – gândul
Wed, Mar 25th, 2020

CORONAVIRUS | Evenimentul MAJOR care ar fi contribuit la răspândirea coronavirusului în Italia și Spania

Alejandro Papu Gomez, căpitanul echipei de fotbal Atalanta, din Bergamo, Italia, a vorbit cu presa din ţara natală, Argentina, despre situaţia dramatică din Italia şi despre minciuna folosită de populaţie pentru a ieşi din casă.

Fotbalistul consieră că partidele disputate între Atalanta şi Valencia, din optimile UEFA Champions League, au avut o strânsă legătură cu răspândirea COVID-19 în Italia şi în Spania.

„Cu toţii aşteptăm să vedem dacă vreunul dintre noi va avea simptome. Până acum nu a avut nimeni. Dar faptul că a trebuit să jucăm acele meciuri a fost teribil”, a declarat Papu Gomez, pentru publicația Ole.

„În perioada aceea nu erau foarte multe cazuri şi lumea nu prea avea idee despre ce face acest virus. Nu eram bine informaţi despre severitatea lui şi despre cât este de contagios, aşa că nu știam cu adevărat ce se poate întâmpla”, a mai explicat acesta.

„La retur, totul era deja putred în Italia, dar în Spania era cum a fost la noi la început. Am mers în Valencia, unde nu au existat controale, totul era relaxat. Acum, Spania e a doua ţară din Europa ca număr de infecţii”, a mai afirmat Papu Gomez.

Jucătorul argentinian consideră că meciul tur, care s-a disputat cu public la Milano, în februarie, a contribuit din plin la răspândirea COVID-19.

„Cred că situaţia de azi de la Bergamo, care este unul dintre locurile cu cele mai multe cazuri, are legătură cu faptul că aici e unul dintre cele mai bune spitale din Lombardia şi aici sunt aduse multe persoane, dar şi cu primul meci pe care l-am jucat cu Valencia.

Sunt 120.000 de oameni aici şi 45.000 dintre ei au mers în acea zi pe San Siro. A fost un meci istoric pentru Atalanta, ceva unic, dar a fost o nebunie. Ca să vă faceţi o idee, soţiei mele i-a luat 3 ore să ajungă la Milano, în condiţiile în care în mod normal drumul îl parcurgi în 40 de minute”, a mai declarat Papu Gomez.

La momentul transmiterii acestei știri, în Italia au fost confirmate aproximativ 70.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus iar peste 6.800 de persoane au decedat. Spania este al doile astat cel mai afectat din Europa, cu peste 47.000 de cazuri confirmate și aproximativ 3.500 de persoane decedate din cauza SARS-COV-2.

sursa www.gandul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved