Cum alegi un avocado copt, în trei pași simpli! Codița lui spune totul… – gândul
Wed, Jun 27th, 2018

Cum alegi un avocado copt, în trei pași simpli! Codița lui spune totul…

Găsirea unui avocado copt, ne poate da bătăi de cap. De cele mai multe ori, acel avocado verde și frumos, pe care îl cumperi din supermarket, este, de fapt, tare și necopt când îl tăi… așa este?

Unul din fructele care ridică cel mai adesea această problemă e avocado-ul. Când pare că e exact cât trebuie de moale, e de fapt prea copt. Când îl iei prea crud și îl lași să se coacă acasă, uiți că îl ai pe acolo și se strică.

Ei bine, cum să facem noi să îl alegem pe cel potrivit?

Judecă-l după înveliș

Uită-te cu atenție la fruct și alege unul care nu prezintă pete maronii pe coajă sau locuri în care este decolorat. Avocado trebuie să aibă culoare verde închis, spre negru.

Verificarea

Verifică dacă este copt, apăsându-l ușor cu degetul pentru a vedea dacă este moale. Un avocado care este foarte moale, nu este bun. Îți poți da seama cu ușurință de acest lucru deoarece, atunci când îl apeși cu degetul, vor rămâne urme pe coajă.

Testul sub presiune

Uită-te la codița fructului și încearcă să o rupi. Dacă această codiță se rupe ușor și fără efort, înseamnă că sunt toate șansele să fi pus mâna pe un avocado copt. Totuși încearcă să fi atent și la culoarea fructului în locul de undei ai rupt codița, căci sub aceasta trebuie să găsești o culoare verzui-gălbuie. Dacă sub codiță găsești vreo nuanță mai închisă, decât ce ți-am  relatat mai sus, e clar! Avocado este compromis și sunt toate șansele ca pulpa acestuia să fie stricată și putrezită.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved