Cum îți dai seama, dacă ești predispus sau nu la îngrășare? – gândul
Tue, Jul 10th, 2018

Cum îți dai seama, dacă ești predispus sau nu la îngrășare?

Cum trăim în era modernismului, suntem predispuși la îngrășare, fie că vrem sau nu să acceptăm asta. Viața modernă, confortul și minimalizarea mișcării prin diverse tehnologii, precum și alimentația procesată sunt factori care fac că tendința de îngrășare să devină o problema globală.

Bun, să zicem că ai făcut toate demersurile, pentru a slăbi, însă organismul tău refuză să dea jos kilogramele acumulate. Ce îți spui? „Am predispoziție de îngrășare”! greșit, există anumite elemente care, fără să realizezi, te îngrașă sau nu îți permit să slăbești. Despre ele vrem să vorbim astăzi!

Alergiile

Fie că îți vine sau nu să crezi, multe dintre persoanele care suferă de alergii au observat că antihistaminicele fac să le crească apetitul. Cei care sunt alergici la polen sau mucegai au o problemă în plus: uneori sunt forțați să se trezească de zeci de ori pe noapte, lucru care îi obosește și îi face să consume alimente care le readuc confortul și energia necesare.

Grijile

Grijile și stresul provoacă în corp creșterea nivelului de cortizol, hormon responsabil de stocarea de grăsimi – în special în zona abdominală. Un motiv în plus să iei toate demersurile pentru a duce o viață mai liniștită.

Noptile pierdute

Oboseala interferează cu abilitatea noastră de a procesa carbohidratii și ne încetinește rata metabolică, așa că încearcă să adormi mai devreme, nu mai da vina pe predispoziție!

Afecțiunile tiroidiene

Dacă te simți mereu obosit și ai început să iei în greutate, înseamnă că poate ai probleme cu tiroida. Întreabă-ți medicul cum trebuie să te alimentezi, dacă acesta descoperă ceva în neregulă.

Fumatul

Fumătorii își încarcă foarte mult corpul cu toxine, astfel dacă la început nu au tendința de îngrășare, urmează apoi o perioada în care încep să ia în greutate, mai ales cei cu vârstă până în 35 de ani. Deci, fumatul nu slăbește, doar te îmbolnăvește!

Gena, bat-o vina!

Se pare că “gena” își poate băga codița și în felul cum ai să arăți peste ani.

Atât predispoziția spre îngrășare, cât și constituția longilină (“trestie”) se moștenesc și, din păcate, zicala: “băieții seamănă mai mult cu mamele, iar fetele cu tații!” nu se mai respectă.
Dacă mama este plinuță, tu ai 75 % șanse ca de la o anumită vârstă să te îngrași, însă acest lucru NU este obligatoriu.

sursa secretele.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved