Cum ne influențează micul dejun starea pe care o avem întreaga zi – gândul
Tue, Feb 26th, 2019

Cum ne influențează micul dejun starea pe care o avem întreaga zi

Există multe expresii, proverbe, zicale care vorbesc despre cum ne influențează mâncarea starea fizică și, astfel, și pe cea psihică.

Așa se face că, după ce au fost scrise multe studii și literatură de specialitate pe această felie, știm acum cu certitudine că optimismul și stările de bine vine de cele mai multe ori și din farfurie.

Având în vedere că micul dejun este cel care dă startul zilei, putem spune că este și cel care dă tonul stării pe care o vei avea de-a lungul celor 24 de ore. Așadar, iată câteva lucruri de cate ar trebui să ții cont atunci când îți dorești ca prima masă a zilei să fie un mic dejun al campionilor stărilor de bine.

Estetica micului dejun

Bineînțeles că substanțele nutritive sunt cele care contează enorm, pentru că ai nevoie încă de la primele ore de proteine, carbohidrați, fibre pentru a asigura buna funcționare a organismului, dar și aspectul micului dejun contează.

Să-ți clătești privirea pe conturile de Instagram cu mâncăruri fotogenice e terapeutic, dar un efect și mai mare asupra psihicului este ca micul dejun pe care îl mănânci să aibă o estetică plăcută. Un mic dejun arătos îți va oferi un mindset senin și pozitiv, ce te va ține cu zâmbetul pe buze cel puțin până la prânz.

Câte un pic din toate

Spuneam mai devreme că e important ca micul dejun să fie bogat în nutrienți, altfel nu putem funcționa în parametri optimi și nu putem da randament la locul de muncă, ceea ce se traduce prin frustrare, oboseală și alte stări neplăcute care se pot prelungi pe toată durata zilei.

Deci, e important să avem grijă ca micul dejun să fie mixul ideal de proteine, carbohidrați, fibre și vitamine. Asta se traduce și prin diversitate. De exemplu, un avocado (grăsimi vegetale sănătoase) toast cu pâine integrală (fibre și carbohidrați), cu câteva felii de ou fiert (proteine), reprezintă micul dejun ideal pentru o dimineață plină de good vibes. Dacă mai adaugi și un măr și o banană, poți fi sigur că îți începi dimineața așa cum trebuie.

Începe-ți dimineața în compania potrivită

Tot pentru a amplifica efectele pozitive ale unui mic dejun cum trebuie, e important să-ți faci un ritual din a mânca într-o companie potrivită, cu persoana iubită, cu prietenii sau cu persoane care te bine dispun. E ca și cum ai traversa întreaga zi contaminat fiind de prezența lor. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să ai la începutul fiecărei zile amintiri plăcute cu care să-ți hrănești optimismul pe toată durata zilei.

Uite, poți să iei exemplul nostru. Inspirați de Mega Image, am adunat o mână de oameni cu tot felul de obiceiuri și ne-am strâns toți în jurul mesei la un mic dejun copios. Așa a ieșit proiectul Morning Moods, să-ți trăiești diminețile cum îți place ție mai bine. Hai pe site și dă play filmului 360.

Ți-am rezervat cel mai bun loc la masă, alături de Cosmin Tudoran, Cudeea și Skizzo Skillz și Sorina Fredholm, plus noi, Ana, Hara și Gruia. Hai să te distrezi cu noi și să te mai și inspiri. La final, nu uita să intri în concursul pentru kiturile de mic dejun. În ce echipă joci?

Sursa: Noizz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

     
All Rights Reserved